Facebook Twitter Email Pinterest

Jokkis-kisasta Viron MM-ralliin - Toni Herranen lähtee kasvattamaan pistepottia WRC3-luokassa

20.07.2023 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

Jyväskyläläinen 19-vuotias rallilupaus Toni Herranen osallistuu viikonloppuna uransa toiseen Viron MM-ralliin, kun edessä on nuorukaisen kauden kolmas WRC3-luokan startti. Edeltävissä MM-ralleissa, Ruotsissa sekä Portugalissa, Herranen kärsi lukuisista ongelmista. Virosta tähtäimessä on ehjä ja vahva tulos.

Herranen haki askelmerkit viikonloppuun tällä kertaa poikkeuksellisesti jokkiksen parista. Viime viikonloppuna ajettu Pellon kuuluisa Poikkinaintiajot oli Herrasen ensimmäinen jokamiehenluokan startti.

- Tyttöystävän sedän kautta sain mahdollisuuden ajaa Pellossa. Pitkään on ollut haluja kokeilla jokkista ja nyt siihen tuli hieno sauma. Poikkinaintiajot on yksi isoimpia kisoja Suomessa ja nyt ”tuuppari" -autolla heti syvään päätyyn 400 kuskin luokassa. Pirun hauskaa oli vaikka metriäkään en ollut ennen ajanut jokkis-autolla.

- Tavoite oli päästä sunnuntain finaalipäivään ajamaan ja sinne selvittiin, mutta sitten pamahti vetoakseli poikki. Nämä on niin huonoja autoja ajaa, että siinä kehittyy samalla myös autonkäsittelytaito ja onhan se mentaalipuolen kannaltakin hyvä asia, kun saa rauhassa harrastaa hauskaa lajia ilman menestyspaineita hyvällä porukalla, Herranen kertoo.

Viron MM-rallissa hypätään kuitenkin taas tutun nelivetoisen Ford Fiesta Rally3:n puikkoihin kartanlukija Mikko Lukan kanssa. Baltian seudun tiet on ollut aina Herrasen mieleen, joten fiilikset ja odotukset ennen torstain avauserikoiskoetta on luonnollisesti korkealla.

- Tällä kertaa ei lähdetä ihan ummikkona, kun kerran tämä kisa on jo pari vuotta sitten ajettu, joitain samoja pätkiäkin on mukana, ja toki tämän tyylistä tietä ajettiin viime kaudella EM-sarjassakin. Baanat näyttää taas komeilta, on nopeampaa ja teknisempää. Keli on aika epävakaa, joten se toisaalta määrittää jonkin verran minkälainen kisa tulee.

- Taso on meidän luokassa kova, mukana on paljon MM-sarjan kuskeja ja pari tuttua suomalaista kilpakumppania. Kovaa saa mennä, mutta nyt on taas vehkeet iskussa.

Viron MM-ralli käynnistyy torstaina illalla ja päättyy sunnuntaina päivällä ajettavaan Power Stageen. Shakedown on vuorossa torstaina aamulla ennen kilpailun avaavaa yleisöerikoiskoetta.

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa