Facebook Twitter Email Pinterest

Pajari jatkoi Viron menestysputkeaan - “Vahva viikonloppu meiltä”

23.07.2023 / Jani Seppälä / Sami Pajari Media

Sami Pajari – Enni Mälkönen kaksikko sijoittui WRC2-luokassa toiseksi sunnuntaina päättyneessä Viron MM-rallissa. Tulos on Toksport WRT:n suomalaiskaksikon paras WRC2-tasolla tähän mennessä. Pajarille kyseessä oli jo neljäs perättäinen podium Viron MM-rallissa. Seuraavaa onnistumista parivaljakko tavoittelee Škoda Fabia RS Rally2:lla jo vajaan kahden viikon kuluttua Suomen MM-rallissa.

Sami Pajari - Enni Mälkönen kaksikon kausi Rallin MM-sarjassa jatkui torstaina käynnistyneessä Viron MM-rallissa vauhdikkaasti. Reilun kolmen kilometrin yleisöerikoiskoe taittui viidenneksi nopeinta vauhtia, mutta erot lyhyellä erikoiskokeella olivat marginaalisia.

Perjantaina ajettiin kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, aamupäivän kolme ensimmäistä tulivat kokonaisuutena hieman tahmeasti ja kokonaissijoitus oli viides. Iltapäivän avaukseen syntyi komeasti pohja-aika ja sijoitus koheni toiseksi, eroa johtopaikalla olleeseen Norjan Andreas Mikkelseniin oli nyt 8,5 sekuntia. Seuraavat kaksi erikoiskoetta ajettiin sateessa ja Pajarin autokunnassa otettiin äkillisesti muuttunut olosuhde varman päälle. 

Päivän viimeiselle ladattiin kuitenkin jälleen pohja-aika. Kärjessä paahtoi yötauolle sarjan kaksinkertainen mestari Mikkelsen 17,6 sekunnin erolla, Pajarilla puolestaan oli kaulaa takana ajaneeseen viime vuoden mestariin Emil Lindholmiin yli 40 sekuntia.

Launtaina ajettavaa oli yhdeksän erikoiskokeen verran ja pohja-aikojen tehtailusta vastasi kertaalleen jo keskeyttänyt Ruotsin Oliver Solberg. Voittokamppailua kuitenkin käytiin Mikkelsenin ja Pajarin kesken. Pajarin autokunta onnistui Solbergilta yhden pohja-ajan lauantaina ryöväämään, mutta voittokamppailun tasaisuudesta kertoo se että päivän aikana ero Mikkelseniin kapeni vain 2,1 sekuntia.

Sunnuntaina sekunneista kamppailtiin neljällä erikoiskokeella ja Pajarin autokunnassa oli päätetty ettei tiimikaveri Mikkelseniä päästetä helpolla. Norjalaisen 15,8 sekunnin johtoasemaa lähdettiin kaventamaan onnistuneesti heti aamusta, tuloksena 2,7 sekunnin pohja-aika. 

Väkevä meno jatkui seuraavallakin, Solberg vei pohjat mutta ero Mikkelseniin kapeni jälleen 0,5 sekuntia. Kilpailun toiseksi viimeisellä erikoiskokeella jahti jatkui täyttä laukkaa, pohja-ajalla lohkaistiin eroa taas 2,8 sekuntia pienemmäksi ja eroa oli enää 9,8 sekuntia.

- Hyvä pätkä meiltä, tavoitteemme oli ettei Andreas voisi ajaa viimeistä erikoiskoetta hitaasti, kertoi Pajari toiseksi viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Viimeisellä erikoiskokeella laitettiin kaikki peliin ja parissa kohdassa maksimaalinen yritys jopa kenties hieman söi kymmenyksiä. Mikkelsenin ja etenkin sunnuntaina renkaitaan säästelleen Solbergin peittoaminen Power Stagella oli komea kruunu onnistuneelle viikonlopulle. Power Stagen pohja-aika ja WRC2-luokan toinen sija lopputuloksissa miellyttivät suomalaiskaksikkoa.

- Vahva viikonloppu meiltä ja olen todella kiitollinen siitä että olemme täällä. Kiitän suuresti kaikkia tukijoitani, sekä kaikkia jotka olivat matkanneet meitä kannustamaan. Olisin todella halunnut korkeimmalla korokkeelle, mutta uskoakseni tämäkin on oikein hyvä tulos tässä kohtaa, huokaisi Pajari viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Pitkään ei menestyksestä saada nautiskella, kun jo puolentoista viikon päästä ajetaan MM-pisteistä Suomessa Jyväskylän MM-rallissa.

- Testit ajetaan vielä välissä Suomea varten, vaikka kovavauhtisia sorakisoja Viro ja Suomi ovatkin, niin aivan samoilla säädöillä ei kuitenkaan mennä, tiettyjä eroavaisuuksia on, tuumailee Pajari paljastamatta asiaa sen tarkemmin.

Tuloksia: Rally Estonia - WRC2 

1. Andreas Mikkelsen (NOR) Skoda 2:45:57.2
2. Sami Pajari & Enni Mälkönen (FIN) Skoda +9.7
3. Emil Lindholm (FIN) Hyundai +1:21.7
4. Marco Bulacia (BOL) Skoda +2:03.6
5. Mikolaj Marczyk (PL) Skoda +2:23.0

Kuva: @World 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa