Facebook Twitter Email Pinterest

Roope Korhonen kilpailee WRC2-luokassa Suomen MM-rallissa

26.07.2023 / Rautio Motorsport

Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja kartanlukijansa Anssi Viinikka kilpailevat VW Polo R5:lla Secto Rally Finlandissa. Kaksikko on ilmoittautunut sekä WRC3- että WRC2-luokkaan ja Viron MM-rallin luokkavoiton myötä luokan vaihdolle on FIA:n hyväksyntä. Kilpailu on Korhosen ensimmäinen WRC2-luokassa, eikä Korhosella ole aikaisempaa kokemusta myöskään Jyväskylässä ajettavasta MM-rallista.
 
-On hieno fiilis lähteä kotiralliin kunnon kalustolla. Tavoitteeksi asetetaan ehdottomasti tunnelmasta nauttiminen ja maaliin pääsy. Ajan vasta toisen sorarallin Pololla ja WRC2-luokan taso, kun tiedetään niin en hätkähdä, vaikka kärki karkaisi. Toivottavasti saadaan kuitenkin kaikki oppi talteen ja hyviä aikoja rallin edetessä, suunnittelee Korhonen.
 
Rautio Motorsport suunnittelee Korhoselle ensi kaudeksi SM-sarjan lisäksi 5–7 MM-rallin ohjelmaa. Tiimipäällikkö Markku Rautio haluaa korjata Kalajokiseutu-lehden artikkelia, jossa oli lainaus tulevaisuuden suunnitelmista.
 
-Sanoin, että meidän ykkösvaihtoehtomme on kilpailla Toyotan Rally 2-autolla kaudella 2024. Olen Jari-Matin (Latvala) kanssa keskustellut asiasta, mutta mikään ei ole vielä varmaa. Kukaan ei tiedä esimerkiksi koska auto luokitellaan tai millaiseen tuotantomäärään he pystyvät autojen ja varaosien suhteen. Jos Toyotan luokittelu siirtyy myöhemmäksi niin markkinoilla on olemassa myös muita vaihtoehtoja, korjaa Markku Rautio.
 
Secto Rally Finland ajetaan 3.–6.8. Jyväskylässä.
 
Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa