Facebook Twitter Email Pinterest

Kotiyleisö siivitti Pajari-Mälkönen kaksikon voittoon Jyväskylässä

06.08.2023 / Sami Pajari Media / Jani Seppälä

Sami Pajari – Enni Mälkönen kaksikko ajoi sunnuntaina Himokselle päättyneessä Suomen MM-rallissa uransa avausvoiton WRC2-luokan MM-sarjassa. Toksport WRT:n suomalaisparin Škoda Fabia RS Rally2 oli kärkivauhdissa läpi kilpailun. Kotiyleisön edessä avausvoiton ottaminen maistuu kaksikolle erinomaisesti.

Suomen MM-ralli käynnistyi perjantaina ajetulla Harjun yleisö-ek:lla suuren yleisön edessä varmalla ajolla kuudenneksi nopeinta vauhtia.

Perjantaina vauhtireservit päästettiin heti irti Laukaan erikoiskokeella, tuloksena oli pohja-aika ja samalla Pajarin autokunta siirtyi luokan kärkeen. Läpi perjantain kamppailu oli tuimaa toista suomalaisparia Jari Huttunen - Antti Haapala vastaan.

Perjantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Pajari koki rengasrikon ja sen myötä ero Huttuseen repesi kerralla lähes 10 sekunnin takamatkaksi. Päivän päättäneen Harjun jälkeen eroa piikkipaikalle oli 12,9 sekuntia.

Lauantain avauksena ajettiin pitkältä tauolta paluun reitille tehnyt Västilän erikoiskoe, eikä kenellekään jäänyt epäselväksi mitä Pajarin autokunta tästä kilpailusta tavoitteli. Pajari napsaisi kerralla 10 sekuntia Huttusen etumatkasta pois. Eroa oli vielä 2,9 sekuntia kun startattiin Päijälään, jossa Huttunen onnistui taas kiristämään eron 6 sekuntiin. Sen jälkeen Pajari nokitti pohjat kahdelle seuraavalle ja Huttusen johto oli enää 1,3 sekuntia.

Päivähuollon jälkeen ajettiin Västilä uudestaan ja tällä kertaa Huttusen osalta kuuma kamppailu voitosta tuli päätökseen ajokin osuttua kiveen sen verran että matka ei jatkunut.

Takana ollut Adrien Fourmaux oli jäänyt tässä vaiheessa 38,7 sekuntia, joten maksimipisteiden suhteen enää ei tarvitsisi ajaa aivan maksimia. Kaikista Rally2-autoista tässä kohtaa edellä oli vain 0,9 sekunnin erolla tiimikaveri Toksportilta, Ruotsin Oliver Solberg, joka ei kuitenkaan Suomessa ajanut sarjapisteistä.

Tässä kohtaa Pajarin autokunnassa huonokuntoisempia osuuksia alettiin ottamaan varmistellen jotta korkeimpia sarjapisteitä ei hukattaisi turhiin riskeihin. 

Sunnuntain neljä erikoiskoetta olivat enää lähinnä kosmetiikkaa. Valppaudella ja varmuudella tultiin sunnuntain neljä erikoiskoetta läpi. Tälläkään taktiikalla ei ranskalaispari Adrien Fourmaux - Alexandre Coria päässyt 33,8 sekuntia lähemmäs Pajarin autokuntaa.

- Ei mitään huonoa kisassa, ihan mahtavaa. Tiet fantastiset, harmi että Huttunen putosi pois, oli niin hienoa kamppailua, tuumaili kartanlukija Enni Mälkönen maalissa.

- No oli jotain huonoa sentään, nimittäin se yksi rengasrikko perjantaina. Muuten tuli kyllä aika kivasti. Ei mitään moittimista, auto toimi hienosti koko kisan. Ei tätä oikein osaa vielä käsittää, on helpottunut olo kun ralli on takana, mutta voitto saa miltei sanattomaksi.

- Valtavan iso kiitos kaikille ketkä on meitä täällä olleet kannustamassa ja tsemppaamassa, tuki on ollut ihan uskomatonta. Suuri kiitos jälleen myös niille ketkä tämän kaiken mahdollistavat, ihan huikealta tuntuu napata kotikisassa voitto, fiilisteli ykkösohjaaja Pajari pian maaliintulon jälkeen.

Tuloksia: Rally Finland - WRC2 

1. Sami Pajari & Enni Mälkönen (FIN) Skoda
2. Adrien Fourmaux (FRA) Ford +33.8
3. Nikolay Gryazin (ANA) Skoda +1:07.8
4. Andreas Mikkelsen (NOR) Skoda +1:31.5
5. Mikko Heikkilä (FIN) Skoda +2:00.6

Pistetilanne: WRC2 

1. Andreas Mikkelsen (NOR) 82p
2. Yohan Rossel (FRA) 77p
3. Sami Pajari (FIN) 71p
4. Oliver Solberg (SWE) 64p
5. Gus Greensmith (GBR) 62p 

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 
Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
Twitter: https://twitter.com/samipajari

Kuva: @World

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa