Facebook Twitter Email Pinterest

Suvi Jyrkiäinen starttaa Lahden SM-ralliin tutussa SM4-luokassa

07.08.2023 / Toni Lönnroos / Suvi Jyrkiäinen Racing -viestintä

Rallin SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna 11.-12.8. Lahden ympäristössä. Hämeenlinnalainen Suvi Jyrkiäinen osallistuu Future SM-ralliin SM4-luokassa, missä ajetaan V1600-luokan autoilla. Kartanlukijana Jyrkiäisellä on koko kauden vierellä nuotteja lukenut Tuomas Pöntinen. 

Jyrkiäinen aloitti kauden SM4-luokassa, ajoi kaksi rallia uudessa Naisten Cup -sarjassa, mutta nyt palataan tuttuun V1600-luokkaan. Jyrkiäinen ja Pöntinen valmistautuivat kilpailuun osallistumalla Tampereella ajettuun Hyacenter ralliin. Kenraaliharjoitus sateen liukastamilla teillä sujui hyvin, kaksikko toi Ford Fiestan maaliin kolmantena. 

- Oli ajotaukoa rallista, tuo oli hyvä treenikisa ennen Lahtea. Keli Tampereella oli mielenkiintoinen, nuottipäivänä tuli kuin saavista kaatamalla vettä, kisapäivänä ei onneksi aivan yhtä paljon. Edellisen kerran ajoin kevään Pohjanmaa Rallissa sateella, nyt sai taas tuntumaa siihen. Rallissa ajettiin sama lenkki kahteen kertaan, ensimmäisellä ajokerralla reitti oli hyvä, toisella kierroksella tiet olivat paljon liukkaammat ja pätkäajat huononivat. Tuli ajettua äärirajoilla, mikä oli hyvä, pitää vain saada siirrettyä se limiitillä ajaminen myös kuiville teille. Nyt ajetaan taas tutussa luokassa, sillä tämä ralli ei kuulu Naisten cupin kilpailuihin, Kokkola taas kuuluu, Jyrkiäinen valaisee.

Lahdessa yhdistyy peräti kolme kilpailua, SM-rallin lisäksi mukana ovat Historic -sarjan EM-ralli sekä kotimainen Historic Rally Trophy, ensin reitille lähtevät Historic -sarjojen kuljettajat. Kilpailussa ajetaan kymmenen erikoiskoetta, pituutta niille kertyy 123 kilometriä. Ralli alkaa perjantaina kahdella erikoiskokeella, lauantaina ajetaan kahdeksan ”pikataivalta”. Jyrkiäisen tavoitteena on itsensä kehittäminen ja ehjä ralli.

- Tavoite on puhdas kisa, ja että pystyisin taas nostamaan omaa vauhtia. Taustalla on ihan hyvät rallit, Joensuun SM ja Tampere. Mukava on taas lähteä kisaan, vielä kun se on aika lähelläkin, Jyrkiäinen paketoi.

Lahden Future SM-rallia voi seurata suorana lähetyksenä koko kilpailun ajan Moottoriurheilu.tv:n YouTube -kanavalta, sekä tulospalvelun avulla Rallin SM-sarjan sivuilta löytyvien linkkien kautta. Linkit ohessa. 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa