Facebook Twitter Email Pinterest

Konsta Saariselle uran avausvoitto Ralli SM-sarjasta

14.08.2023 / Jarno Saari

Ralli SM -kauden kuudes osakilpailu toi Konsta Motorsport -tiimille komean luokkavoiton, joka on ollut tulollaan jo tovin aikaa. Ykkössija lohkesi erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen, kun Konsta Saarinen nousi voittoon viimeisellä EK:lla.

18-vuotias Konsta Saarinen ja kokenut kartanlukija Joni Mäkelä aloittivat Lahden osakilpailun vauhtia tunnustellen, ja kahden ekan pätkän jälkeen Mitsubishi-kaksikko oli SM5-luokassa neljäntenä.

- Aloitus ei ollut mitenkään huono, mutta kilpakumppanit onnistuivat alussa paremmin. Edellisessä kilpailussani, Nelivetomies, ei ajettu näin kovaa, joten nyt täytyy kiristää tahtia, Saarinen kertoi huollossa.

PR-Racingia edustava orivesiläinen oli vielä kilpailun puolivälissä 17 sekuntia kärkeä perässä, mutta viisi viimeistä erikoiskoetta kulkivat mallikkaasti: tuloksena kolme pohja-aikaa ja kaksi toiseksi nopeinta aikaa.

Viimeisen EK:n maalissa Saarinen ja Mäkelä saivat kuulla, että reilu pohja-aika nosti heidät kolmannelta sijalta voittajaksi. Ja millä tavalla voitto irtosi, siinä on palanen rallihistoriaa!

Saarinen ja viime vuoden mestari Ville Hautamäki päätyivät tuloksissa tasa-aikaan, vastaava tilanne on SM-sarjassa nähty viimeksi yhdeksän vuotta sitten.

- Olipa hieno päätös rallille, kun eka SM-voitto saatiin plakkariin. Tämän tiukemmalle ei enää voi mennä. Sääntöjen mukaan ykköspätkän tulos ratkaisee, jos päädytään tasa-aikaan. Olimme ykkösellä 0,3 sekuntia Villeä nopeampia, Konsta laski.

Voittopisteiden ansiosta Konsta Saariselle varmistui jo jonkin värinen SM-mitali ennen viimeistä kisaa, jossa kolmella kuskilla on vielä mahdollisuus SM-titteliin.

Saarisen ja Hautamäen edustama Co-Motorsport johtaa tiimien välistä SM-sarjaa kahdeksalla pisteellä. SM-sarjan päätöskilpailu koittaa Kokkolassa 30.9-1.10.

Pistetilanne 6/7 osakilpailua, Top5:
1. Ville Hautamäki 117
2. Konsta Saarinen 101
3. Arttu Lähdeniemi 95
4. Pekka Keski-Korsu 56
5. Miikka Vuokila 28

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa