Facebook Twitter Email Pinterest

Timonen podiumille kotikisassaan Lahdessa

14.08.2023 / Jani Seppälä / Timonen Racing tiedotus

Henri Timonen (LahUA) - Jussi Kärpijoki (RaisUA) saavuttivat Lahdessa ajetussa Future SM-rallissa ensimmäisen podium-sijansa SM2-luokassa ajamalla kolmanneksi. Kilpailu ajettiin perjantaina ja lauantaina Lahti Historic Rallyn ohessa. Perjantaina Ralli SM:ssä ajettiin kaksi erikoiskoetta ja lauantaina kahdeksan. Erikoiskoekilometrejä kerrytettiin 123 kappaletta.
 
Lähtökohtana Timosen autokunnalla oli tavoitella kilpailusta kolmostilaa luokan kärkiniminä ajavien Benjamin Korholan ja Henri Hokkalan takana. Kolmostila nostaisi miehistön vain pisteen päähän pronssissa kiinni olevasta Ville Ruokasesta, joka ei Lahteen startannut. Poissa olivat luokan kuumista nimistä myös Kristian Nieminen, Jesse Kallio sekä Toni Herranen. 
 
Kilpailu sujuikin autokunnalta käsikirjoituksen mukaisesti, tasaisesti kolmantena läpi kilpailun alusta loppuun asti. Täysillä ajamisesta ei tarvinnut tällä kertaa murehtia. tasainen perussuoritus oletusarvoisesti riittäisi kolmostilan ottamiseen ja suunnitelma toteutuikin tismalleen.
 
-Nyt ei puristettu kaikkea vaan otettiin varmuudella kolmostila. Kovempaa olisi voinut ajaa mutta ei otettu juurikaan riskejä ja ajettiin varmistellen. Tiestö oli maukas ja haastava, varmistellenkin pieniä säpsytilanteita silti sekaan mahtui, tarinoi Timonen.
 
Kuten lähes jokaisella kuljettajalla, myös Timosella kotikisan ajaminen on aina odotettu asia. Vaikka tiet välttämättä eivät läpituttuja olisikaan, on paikalla kuitenkin silloin rutkasti sukulaisia ja tuttavia kannustamassa.
 
-Kyllähän fiilis oli maalissa loistava kun tavoite täyttyi, ei sitä käy kieltäminen. Pronssista yritetään tosissaan Kokkolassa ajaa, siellä ei sitten enää voi varmistella. Tosin vielähän ei tiedetä edes ketä kaikkia on lähtölistalla, tunnelmoi Henri.
 
SM Kokkola Ralli ajetaan syys-lokakuun vaihteessa, joten Ford Fiesta Rally3:sten välisiä mitalitaistoja saadaan odotellessa käydä mielikuvina läpi moneen kertaan.
 
Pistetilanne SM2:
1. Benjamin Korhola 120
2. Henri Hokkala 104
3. Ville Ruokanen 61
4. Henri Timonen 60
5. Toni Herranen 49
 
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa