Facebook Twitter Email Pinterest

Räikkösen kisa Lahdessa päättyi rajuun karuselliin

15.08.2023 / Jani Seppälä / Justus Räikkösen tiedotus

Kilpailijapari Justus Räikkönen - Mikael Korhonen on ajanut koko kuluneen kauden SM3-luokan piikkipaikalla ja johtopaikkaa lähdettiin Lahden Future SM-rallissa puolustamaan tosissaan. Lahti Historic Rallyn yhteydessä ajettu ralli sisälsi Ralli SM:n luokille 10 erikoiskoetta, joista kaksi ajettiin perjantaina.

Perjantain avauspätkä sujui varsin vauhdikkaasti ja tuloksena olikin toiseksi nopein aika vain 0,4 sekuntia pohja-ajasta jääneenä.
 
-Sanoin avauspätkällä kesken kaiken Mikaelille, että mikä tässä nyt on kun tuntuu että nyt tästä ei tule mitään ja sitten aika oli kuitenkin hyvä, tästä toisesta ei osaa nyt sitten oikein sanoa vielä, tuumaili Justus tuoreeltaan perjantain toisen erikoiskokeen maalissa.
 
Perjantain jälkeen Espoo Motorsport Clubin kaksikko oli luokassaan kolmantena 5,7 sekunnin päässä johtopaikalla ajaneesta Tuomas Välilästä, joka oli pistetaulukossa pahin uhka. SM3-luokkaan osui perjantaille pari harmillisen rajua ulosajoa kun Joonas Ojala rysäytti ulos avauspätkällä ja Nico Valkonen seuraavalla erikoiskokeella.
 
Lauantaille kirkkonummelaisen suunnitelma oli hyvin yksinkertainen.
 
-Kovaa pitää mennä, kertoi Räikkönen aamulla huoltopaikalta lähtiessä ytimekkäästi.
 
Lauantain ensimmäisen lenkin kolme ensimmäistä erikoiskoetta sujuivat sijoille 3,4, ja 5, sijoitus oli kokonaiskilpailussa edelleen kolmas. Kärkikaksikko Tuomas Välilä ja Leevi Lassila oli reilun 15 sekunnin karkumatkalla, takana puolestaan Niko Patajoki jahtasi 7 sekunnin päässä.
 
-Ei mitenkään ihmeellisesti nyt tule, aamun eka tuli pääasiassa okei, muutama huonompi kohta sinne osui. En osaa oikein sanoa että mikä nyt on kun tökkii. Lähdetään seuraavalle kierrokselle uudella energialla, pohdiskeli Räikkönen.
 
Päivän ensimmäisen lenkin päätöserikoiskokeella oli kuitenkin vielä tarjota harmia. Risteys meni pitkäksi ja auton kääntelyssä oikeaan suuntaan kului ylimääräistä aikaa toistakymmentä sekuntia.
 
-Lähtökohtaisesti tulin risteykseen liian kovaa. Tuli harjoiteltua vekslaamista ja nähtävästi siinä on vielä treenaamista, naurahti Räikkönen harmittavaa aikatappiotaan.
 
Päivän neljälle viimeiselle erikoiskokeelle koetettiin huollossa virittää kuljettajalle uusi ajomaitti pintaan. Lauantaina jo kertaalleen ajetut erikoiskokeet olisivat uudelleen ohjelmassa ja podium-sijoitus oli 9 sekunnin kirin päässä. 
 
Heti tauon jälkeen ajettu kilpailun kovavauhtisin erikoiskoe Toijala koitui kuitenkin kohtaloksi. Ensimmäiseen väliaikapisteeseen Räikkösen Peugeot 208 Rally4 saapui luokan nopeimmalla noteerauksella, mutta pian vauhti kostautui. Auto suistui kovavauhtisessa vasurissa tieltä ja keskeytys oli tosi. Tiessä näkyvien jälkien perusteella auto karkasi puhtaalta pinnalta irtosoralle.
 
-Silmänräpäyksessä oltiin matkustajia, vauhti oli pitkälti toisella sadalla. Joku yleisöstä kertoi että neljä kertaa katon kautta mentiin. Miklu vietti yön sairaalassa ja toipumisjakso on edessä. Auto näyttää lohduttoman synkeältä tällä hetkellä, kertoi Räikkönen sunnuntai-iltana.
 
Kahdesta perättäisestä keskeytyksestä huolimatta Räikkönen on mitalitaistelussa edelleen mukana. Tuomas Välilä siirtyi 8 pisteen johtoon, Räikkösellä puolestaan on 22 pisteen kaula Tsekin Dan Polasekiin. Mestari on joku tästä kolmikosta, kun päätöskisasta on tarjolla korotetut pisteet.
 
1. Tuomas Välilä 93
2. Justus Räikkönen 85
3. Dan Polasek 63
4. Nico Valkonen 56
5. Niko Patajoki 52
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa