Facebook Twitter Email Pinterest

Mikko Eskelinen ja Arto Kapanen WRC-luokkavoittajat Lahden Future SM-rallissa

15.08.2023 / Jani Kekoni

Yleiskilpailun yhdeksäs sija tyydyttävä tulos viiden vuoden sorarallitauon jälkeen

Viisi kesää sitten edellisen sorarallinsa ajanut, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 50, ja hänen luottokartanlukijansa Arto Kapanen, 59, ajoivat tyylikkään suorituksen Lahden ympäristössä ajetussa kaksipäiväisessä Future SM-rallissa. 12 erikoiskoetta ja yhteensä 149,12 erikoiskoekilometriä sisältänyt kilpailu ajettiin teknisesti erittäin haastavilla erikoiskokeilla, jotka Suomen ainoalla aktiivisessa kilpailukäytössä olevalla WRC-autolla ajanut Dynamo Teamin kaksikko kiersi yleiskilpailun yhdeksänneksi nopeiten. Koska WRC-luokassa he olivat ainoat osallistujat niin siten maaliin pääsystä heidät palkittiin näyttävillä palkintopokaaleilla.

- Aikaisemmin talvella Jyväskylän SM-talvirallin Palsankylän hyppyrin kovassa alastulossa WRC-automme sai sen verran siipeensä, että kevät ja osittain myös kesä meni auton korjauksessa ja tekniikan huoltamisessa. Lahden SM-ralliin saatiin auto valmiiksi ja siten kahden hyvän testipäivän turvin lähdettiin ilman sen suurempia tavoitteita päättämään viisi vuotta soralta kestänyt kilpailutauko. Tottakai ajatuksissa oli Heikki Kovalaisen vauhtiin pääseminen ja puoleen väliin kilpailuun saakka ajettiinkin hänen kanssaan sekunttitaistelua. Kuitenkin kun teimme viimeiselle neljälle erikoiskokeelle väärän rengasvalinnan niin Kovalainen oli lopulta puolisen minuuttia meitä nopeampi, Eskelinen kertoo.

- Silti yleiskilpailun yhdeksäs sija ja toinen peräkkäinen WRC-luokan voitto maistui makealta. Tiimi teki hyvää työtä ja saimme ajaa teknisesti murheettoman kilpailun. Tottakai kovempaa olisi voinut yrittää mennä, mutta kun yhtään isompia palkintopokaaleja ei se olisi tuonut niin annettiin Heikin mennä menojaan ja keskityttiin nautiskelemaan todella hienoista sekä ennen kaikkea äärimmäisen vaativista erikoiskokeista, Ford Fiesta RS WRC-autolla ajamisesta isosti nauttinut Eskelinen jatkaa.

Future SM-rallin yleiskilpailun voittokamppailu oli jännittävää seurattavaa aina sen viimeisen erikoiskokeen maalilipulle saakka. Kovassa kansainvälisessä nosteessa oleva Lauri Joona oli lopulta viisi sekuntia rallin kymmenkertaista Suomenmestari Juha Saloa nopeampi. Rallin MM-sarjan WRC3-luokan ylivoimaisessa johdossa oleva Roope Korhonen oli myös tiukasti mukana kilpailun voittokamppailussa kunnes spinnaus pudotti hänet johtoasemasta. Kahdeksannella erikoiskokeella sattuneen virheen jälkeen hän putosi neljänneksi, josta lopuilla erikoiskokeilla kuitenkin onnistui nousemaan palkintokorokkeen alimmalle sijalle.

Lopputulokset Future SM-Ralli, Lahti 11.-12.8.2023, Yleiskilpailu Top-3:
1. Lauri Joona & Tuukka Shemeikka, Skoda Fabia RS, 58:44,3         
2. Juha Salo & Kristian Temonen, Skoda Fabia R5 EVO, +5,1s
3. Roope Korhonen & Anssi Viinikka, Volkswagen Polo GTI R5, +16,5s
---
9. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Ford Fiesta RS WRC, +3:27,8s (1. WRC-luokassa)

Kuva: Jani Kekoni

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa