Facebook Twitter Email Pinterest

Korhonen tavoittelee voittoa Kokkolasta

25.09.2023 / Rautio Motorsport

Roope Korhonen ja kartanlukijansa Anssi Viinikka tavoittelevat voittoa rallin SM-sarjan kauden päätösosakilpailussa Kokkolassa 29.–30.9. Vaikean alkukauden jälkeen SM1-luokassa kilpaileva kaksikko on sarjapisteissä viidentenä, mutta sarjasijoitusta tärkeämpää on ollut kauden mittaan löytynyt voittovauhti. Edellisessä osakilpailussa Rautio Motorsportin VW Polo Gti R5:lla kilpaileva Korhonen kykeni pohja-aikoihin ja yltyi taistelemaan rallin voitosta, kunnes sortui pieneen ajovirheeseen.
 
-Kyllähän se Lahdessa nähtiin, että vauhti riittää. Nyt Kokkolassa sarjakärki ajaa ihan täysillä vielä mestaruudesta eli taso tulee olemaan varmasti kauden kovin. Voittoa tietenkin haetaan, suunnittelee Korhonen. 

SM-sarjassa on vietetty pidempää taukoa Lahden kilpailun jälkeen, mutta ajotilaisuudet ovat pitäneet laukaalaisen kiireisinä. Lisäksi valmistautumiseen on kuulunut testipäivä Keski-Suomessa.

-Aivan hyvä mieli jäi testistä. Löydettiin sopiva tieosuus vastaamaan tulevan rallin tiestöä ja saatiin fiilis kohdalleen. Ei hirveästi muutettu auton säätöjä vaan enemmän keskityttiin ajotekniikkaan, kertoi Korhonen testin jälkeen.

Kokkolassa ajetaan perjantaina kolme erikoiskoetta ja lauantaina tarjottimella on kahdeksan pikataivalta lisää. Reitin kokonaismitta on n. 105 erikoiskoekilometriä ja pitkästä aikaa ajetaan myös pimeän aikaan, joten haastetta riittää.

Rautio Motorsportin tukemista kuljettajista Juha Salo päättää upean uransa Kokkolaan. SM2-luokassa Benjamin Korhola ja Henri Hokkala ratkovat luokan Suomen mestaruuden.

Rautio Motorsport kuljettajat Kokkolan SM-rallissa.

#VIP Tom Lindell
#4 Juha Salo (SM1)
#5 Roope Korhonen (SM1)
#10 Benjamin Korhola (SM2)
#11 Henri Hokkala (SM2)

Kuva: Henri Vuorinen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa