Facebook Twitter Email Pinterest

Räikkönen mitalijahtiin Kokkolaan

25.09.2023 / Jani Seppälä / Justus Räikkösen tiedotus

Justus Räikkönen - Mikael Korhonen starttaavat perjantaina Ralli SM:n kauden päättävään seitsemänteen osakilpailuun Kokkolassa. Kaksikon mitalisaumat SM3-luokassa ovat vielä vahvat, vaikka kaksi edellistä osakilpailua on harmillisesti päättynyt keskeytykseen. Onnistuminen päätöskilpailussa maistuisi kauden päätteeksi hyvin.

Edellisessä osakilpailussa, elokuun puolivälissä ajetussa Lahden osakilpailussa Espoo Motorsport Clubin kaksikko kaatoi Peugeot 208 Rally4-ajokkinsa varsin kovavauhtisessa paikassa. Kolhujen myötä kartanlukija Korhonen määrättiin hetkeksi pienemmälle fyysiselle rasitukselle, kun taasen muu tiimi alkoi ahkeroimaan ajokkia takaisin kuntoon. Yli kuukauden tauko kilpailujen välissä on hyödynnetty monella tapaa.
 
- Auton kunnostamisessa ei mitään ikäviä yllätyksiä tullut, joten kalusto ja ukot on taas täydessä kondiksessa. Lahden ulosajoa on tietysti myös analysoitu, jotta siitä voidaan ottaa opiksi. Kyllähän lajissa tottakai jo tilastollisestikin ulosajoja ja teknisiä vikoja välillä osuu, joten ei niitä kannata mielen päälle pitkäaikaiseksi taakaksi ottaa.
 
- Tässä kilpailutauolla tarjoutui myös hieno mahdollisuus kokeilla nelivetokalustoa ja sehän oli varsin mukava kokeilu. Makea tunne kun takapään pitoa oli vetävien pyörien ansiosta enemmän ja sehän taas avaa erilaisia mahdollisuuksia vaikkapa risteyksissä, toteaa Räikkönen.
 
Ralli SM:n pistetaulukko muodostuu niin, että kuudesta ensimmäisestä osakilpailusta laskettiin viisi parasta tulosta, joiden päälle lisätään Kokkolasta jaettavat korotetut pisteet. Kärkipaikalle Lahden osakilpailun jälkeen noussut kaksikko Tuomas ja Päivi Välilä on Räikkösen autokuntaa nyt kahdeksan pistettä edellä. 
 
-Kyllä me koetamme tietysti voitosta ajaa, vaikka toistaiseksi vauhti ei ole vielä siihen riittänyt. Kaikkemme tulemme kyllä tekemään, olemme tyytyväisiä siihen mitä sitten saadaankin, tietenkin maaliin täytyy päästä tavalla tai toisella, sanoo Justus.
 
18-vuotiaan kirkkonummelaisen viittaus maaliin pääsystä tarkoittaa sitä, että ensimmäinen yleisen luokan mitali varmistuisi maaliin ajamalla. Kartanlukija Korhosella puolestaan eri värisiä mitaleita on Ralli SM-sarjasta aiemmin kaikkiaan viisi. 
 
Mitalijahti Kokkolassa käsittää kokonaisuutena 105 erikoiskoekilometriä ja yksitoista erikoiskoetta, joista kolme ajetaan perjantaina ja loput kahdeksan lauantaina.
 
Kilpailun lähtö tapahtuu Kokkolan Tapahtumapuiston alueella perjantaina klo 18:18, kun yleisöerikoiskoe huoltoalueen välittömässä läheisyydessä käynnistyy. 
 
Kauden finaalipäivään startataan klo 10:01 Kokkolan kävelykadun Purjeelta ja lauantain koetoksen jälkeen kilpailussa palkittavat saapuvat samaan paikkaan noin klo 21:30 illalla. Tuttuun tapaan kilpailun tärkeimmät seurantalinkit, sekä nettilähetyslinkki löytyvät Ralli SM:n kotisivuilta.
 
Kuva: Taneli Niinimäki
 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa