Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm uuden edessä Chilessä

26.09.2023 / Marko Mäkinen

Hyundai Motorsport N-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen starttaavat kauden viimeiseen soralla ajettavaan MM-ralliin Chilessä ensimmäistä kertaa. ”Uusi ralli on aina jännittävä tapahtuma. Odotan, että erot Chilessä eri kuljettajien välillä ovat vähäisiä ja uskon, että tasaisen kovalla ajolla pystymme ajamaan palkintopallille,”, Lindholm toteaa.
 
Hyundai i20 N Rally2:lla kilpailevalla Emil Lindholmilla ja Reeta Hämäläisellä on takana melko pitkä ajotauko, sillä edellisen kerran kaksikko taisteli WRC2-luokan MM-pisteissä elokuun alussa Jyväskylässä. 

- Aika on mennyt älyttömän nopeasti. Aika edellisestä kisasta tuntuu enemmän kuukaudelta kuin lähes kahdelta kuukaudelta, Lindholm hymyilee.

Chilen MM-ralli on ajettu vain kerran aiemmin vuonna 2019. Ralli tiedetään kaiken kaikkiaan melko nopeana sorarallina, jonka tiestö muistuttaa hieman Viron ja Suomen MM-rallin tiestöä. Kaikki erikoiskokeet ajetaan käytännössä merenpinnan tasolla, joten turbomoottoriautoissa kaikki tehot ovat kuljettajan käytettävissä.

- Uskon, että meillä on hyvä paketti kasassa taistella palkintopallisijoituksista. Järjestäjän videoiden perusteella tiet ovat hienoja ja uskon, että niitä on myös kiva ajaa. Uusi ralli on aina jännittävä tapahtuma. Ja eikä täällä meidän luokastamme (WRC2) ole aiemmin kilpaillut kuin (Andreas) Mikkelsen, (Gus) Greensmith ja (Marco) Bulacia, joten suurimmalle osalle tuleva ralli on uusi, Lindholm muistuttaa.

Lindholm ja Hämäläinen starttaavat Chilen MM-ralliin lähtönumerolla 24 ja lähtöpaikalla 15. 

- Erikoiskokeet ovat hyväpintaisia, mutta eivät yhtä nopeita, kun Suomessa, ja ne ovat siksi teknisempiä ajaa. Profiililtaan hienoja teitä, vaikka nopeitakin osuuksia toki löytyy. Kyllä tässä lajissa enemmän haluaa ajaa kaarteissa kuin suoralla. Mutkat rallissa eivät ole koskaan olleet pahitteeksi, Lindholm hymyilee.

Suomalaiskuljettaja uskoo, että ehjä ja tasaisen kova suoritus vie kaksikon rallin päätteeksi palkintopallille.

- Hyvään nuottiin ja tasaisen kovaan ajamiseen pitää panostaa. Veikkaan, että teiden teknisyyden takia jonkinlaisia aikaeroja erikoiskoeajoissa saa aikaiseksi, mutta suuria eroja ei kuitenkaan. Palkintopallille tähdätään, Lindholm summaa.

Kauden 11. MM-osakilpailua Chilen MM-rallia kilpaillaan Suomen aikaa iltapäivän ja yön aikana. Ralli käynnistyy perjantaina klo 14:35 Suomen aikaa. Avauspäivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta ja 112.86 EK-km. Ralli jatkuu lauantaina alkaen klo 13:57 Suomen aikaa. Rallin pisin kilpailupäivä käsittää kuusi erikoiskoetta ja 154.00 EK-km.

Sunnuntain ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta (54.12 km), joista rallin päättävä El Poñen (13.86 km) Power Stage käynnistyy sunnuntai-iltana klo 19:15 Suomen aikaa.
 
WRC2-luokan MM-pistetilanne: 
1. Andreas Mikkelsen (N) Škoda 108
2. Yohan Rossel (F) Citroën 92
3. Gus Greensmith (GB) Škoda 80
4. Sami Pajari (FIN) Škoda 71
5. Adrien Fourmaux (F) Ford 67

8. Emil Lindholm (FIN) Hyundai 62

Kuva: Hyundai Motorsport 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa