Facebook Twitter Email Pinterest

Lassilan SM-kausi päättyi keskeytykseen

02.10.2023 / Lassilaracing tiedotus

Kauden viimeinen rallin SM osakilpailu ajettiin Kokkolassa 29-30.9. Kauhavan UA:n Leevi Lassila ja Jalasjärven MK:n Juho Koski-Lammi sijoittuivat sarjassa SM3 luokan kuudenneksi. Lassilan päätösosakilpailu päättyi viimeisellä erikoiskokeella ulosajoon.

Leevi Lassila lähti kauden viimeiseen osakilpailuun jahtaamaan pronssimitalia. Mitalin saavuttaminen lähes edellytti voittoa. Voittotaistelu alkoi perjantaina kolmella erikoiskokeella. Illan ainoan metsäpätkän Lassila ja Valkonen ajoivat tasatahtiin, mutta kahteen kertaan ajettavalla yleisöerikoiskokeella Lassila taipui yhteensä 6,8 sekuntia. Perjantain jälkeen Lassila oli kakkospaikassa kiinni.

- Yleisöpätkällä tuli liikaa eroa kärkeen. Tynnyrinkierto ei sujunut kummallakaan vedolla ja siinä eroa syntyi. Huomenna on kuitenkin vielä paljon kilometrejä jäljellä.

Lauantai aamu alkoi Lassilan ja Valkosen kellottaessa tasa-ajan avauspätkälle. Päivän toisella erikoiskokeella alkoi tapahtua. Lassila ajoi mutkan leveäksi ja ojassa kivi rikkoi takarenkaan, ja taka-akseli vääntyi. Ero kärkeen repesi 18 sekuntiin. Loppukilpailun Lassila joutui ajamaan viallisella autolla, joten välimatkaa kärkeen oli liikaa.

- Tiukassa oikeassa käänsin vähän liian aikaisin sisään ja mutkan jätössä auto valahti ojan puolelle. Onneksi selvittiin tilanteesta. Vaurioita autoon tuli, joten helppoa ei varmaan loppukisa tule olemaan.

Huollossa autoon tehdyt pikakorjaukset mahdollistivat autolla ajamisen. Seuraavilla pätkillä Lassila ajoi tasavarmaa vauhtia säilyttäen toisen sijan. Ero kärkeen kasvoi, ja 9. erikoiskokeen jälkeen sitä oli jo 41,7 sekuntia. Kymmenennellä pätkällä erittäin haastavissa olosuhteissa Lassila kuitenkin ajoi selvät luokkapohjat ja yleiskilpailun 10. nopeimman ajan. Lassila kiri eron kärkeen 24,2 sekuntiin.

- Huollossa tehdyt korjaukset toimivat siten että autolla pystyy ajamaan. Haastavaa se kuitenkin on. Pyrin ajamaan tasaisesti kakkossijan vauhtia. Edellisen pätkän tulos oli hyvä, ja saatiin kärkeä kyllä paljon kiinni. Eroa on silti liikaa ajettavaksi kiinni yhdellä pätkällä.

Viimeisellä erikoiskokeella Lassila suistui ojaan. Jäähdyttimen hajottua kuljettajapari joutui keskeyttämään. Keskeytyksen myötä sarjasijoitus oli 6.

- Pehmeä ojan reuna yllätti. Pyörä tarttui kiinni ja auto lähti poikittain sen verran rajusti, ettei ollut mahdollisuuksia pelastaa tilannetta. Harmi, että jouduttiin keskeyttämään. Sitä ei tällä kertaa saavutettu, mitä tästä kisasta haettiin, mutta iso kiitos yhteistyökumppaneille ja tiimille.

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa