Facebook Twitter Email Pinterest

Lähes täydellinen kausi toi Korholalle SM-kultaa

02.10.2023 / Benjamin Korholan tiedotus

Luokkavoitto uran ensimmäisestä Suomen MM-rallista ja Suomen mestaruus ensimmäiseltä nelivetokaudelta. Benjamin Korholan saavutukset tällä kaudella ovat vertaansa vailla.

Rallin SM-sarjan SM2-luokassa kilpailevat Benjamin Korhola ja Pekka Kelander tulevat muistamaan lauantain 30. syyskuuta 2023 koko ikänsä. Tuolloin sateisessa Kokkolassa ajetun rallin SM-sarjan finaaliosakilpailun kakkossija sinetöi kaksikolle uran ensimmäisen rallin suomenmestaruuden.

Korholan ja Kelanderin tuloslista tältä kaudelta on huikeaa luettavaa. Kauden seitsemästä SM-rallista Rautio Motorsportin väreissä kisaava kaksikko vei nimiinsä kolme ja vain kerran he jäivät podiumsijoitusten ulkopuolelle. Tällä suorituksella SM-pisteitä karttui niin paljon, että kahdessa viimeisessä osakilpailussa Lahdessa ja Kokkolassa ei enää tarvinnut painaa ihan täysillä lappua lattiaan.

Ennen kauden päätösosakilpailua SM2-luokan mestaruus oli kahden kauppa. Kokkolaan lähdettäessä Korholalla oli 16 pisteen johto ennen Henri Hokkalaa. Sateisessa kisassa Toni Herranen meni menojaan, ja Korhola jatkoi fiksua ja vauhdikasta menoaan kärkikuskin takana.

- Toistaiseksi mennään ihan suunnitelmien mukaan. Ihan ok on tullut tähän asti, varaa olisi vähän kiristääkin vauhtia, jos tarvetta tulee, kertoi Korhola lauantain huoltotauolla.

Korholan mestaruus varmistui sitten jo kahdeksannella erikoiskokeella Hokkalan ulosajon myötä.

- Hieman tyhjä olo kun mestaruus ratkesi jo nyt, kun ralliakin on vielä jäljellä. Ajellaan vielä tämä maaliin rauhassa ja tuuletellaan sitten, kertoi Korhola erikoiskokeen maalissa.

Kisan maalissa nähtiin sitten kunnon tuuletukset ja onnelliset Suomen mestarit. Kausi 2023 oli Korholalle ensimmäinen SM2-luokkassa ja nelivetoisen Rally3-luokitellun Ford Fiestan ratissa. Vaikka pisteiden valossa Korhola oli ylitse muiden, nähtiin kaikissa osakilpailuissa tiukkaa kisaa ja vahvaa vääntöä SM-pisteistä.

- Hyvät fiilikset! Iso kiitos kartturille, huoltomiehille, tiimille, yhteistyökumppaneille ja kaikille kannustajille tästä kaudesta, kiitteli Korhola kisan jälkeen.

Mestaruuteen päättyneen SM-kauden lisäksi Korhola ajoi tänä vuonna uransa ensimmäiset MM-rallit. Jyväskylän MM-ralli eli Secto Rally Finland päättyi hienosti WRC3-luokan voittoon. Kauden ainoa harmitus nähtiin heinäkuussa Viron MM-rallissa, missä kisa jäi kesken perjantaina. Ralli jatkui superrallisäännöllä lauantaina, ja Korhola pääsi kunnolla näyttämään vauhtiaan ensi kertaa MM-tasolla.

Voidaan siis hyvällä syyllä todeta, että Korholalla ja Kelanderilla on ollut lähes täydellinen rallikausi. Mitä ensi vuosi tuo tullessaan, siitä kerrotaan myöhemmin.

Tulokset ja sarjapisteet: https://www.rallism.fi/content/fi/1/10092/Tulokset.html

Kuva: Hannu Rainamo 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa