Facebook Twitter Email Pinterest

Iivarin debyytti uudella kalustolla toi kakkossijan

03.10.2023 / Jani Seppälä / Jooa Iivarin tiedotus

Korpilahden UA:ta edustava 18-vuotias Jooa Iivari ajoi Ralli SM:n päätösosakilpailussa Kokkolassa SM3-luokan toiseksi. Perjantaina ja lauantaina ajetussa kilpailussa Iivarin kartanlukijana toimi Jaakko Jäntti (OUA). Debyyttikilpailu TGS Motorsportin Renault Clio Rally4:lla sujui ennakkoon asetetun suunnitelman mukaisesti ja ongelmitta.
 
Perjantai-iltana rallissa ajettiin kolme erikoiskoetta, joista ensimmäinen ja kolmas ajettiin Kokkolan Tapahtumapuiston alueella asfaltilla. Ensimmäinen erikoiskoe meni hieman vielä tuntumaa hakiessa, mutta toisena ajettu metsäpätkä Lohtajalla sujui jo vauhdikkaammin. Iivarin autokunta sementoi jäytännössä itsensä jo tässä vaiheessa luokkansa kolmannelle sijalle. 
 
Lauantain ohjelmassa oli vielä kahdeksan erikoiskoetta ja sääolot tekivät kilpailusta hyvinkin eeppisen taistelun luontoa vastaan. Aamun pari ensimmäistä erikoiskoetta saatiin vielä nautiskella mukavassa säässä, mutta sitten alkoi sade, joka tuntui vain sakenevan päivän mittaan.
 
Jooan ja Jaakon lauantai sujui varsin tasaisesti, kunnes kilpailun seitsemännellä erikoiskokeella syntyi jo pohja-aikakin, vaikka niitä ei tällä kertaa ollut päätavoitteisiin asetettukaan. Kilpailun viimeisellä erikoiskokeella tulos petraantui vielä pykälällä ylöspäin kolmannesta toiseksi, kun Leevi Lassila (KvanUA) suistui toiselta sijalta pöpelikköön. Luokan voittajaksi ajoi Nico Valkonen (LMM) 1:47,9 minuutin erolla Iivarin autokuntaan. 
 
- Tarkoituksemme oli ajaa ehjänä maaliin, eikä taistella sijoituksista. Suunnitelma toteutui hienosti ja maalissa oltiinkin toisina, ensimmäinen SM-ralli maaliin tänä vuonna.

- Oli kyllä vaikein ralli mitä olen ikinä ajanut, välillä ei nähnyt eteen yhtään, eikä ollut pitoa, aina ei kääntynyt vaikka mitä teki. Ei totisesti ollut iisein tapa totuttautua uuteen kalustoon, joka kylläkin toimi erinomaisesti, siitä kiitos tiimille, kiittelee Jooa.

Syksyn ajo-ohjelmassa on vielä F-Cup Rallisarjan päätöskisa Orimattilassa tulevana viikonloppuna. Sinne suunnataan jo tutulla Honda Civic Type R:llä ja kartturin paikalla nytkin Jaakko Jäntti. Ensi kaudesta Iivari ei vielä paljasta liikoja, mutta kertoo virnuillen seuraavasti.
 
- Ensi vuonna jatketaan rallin ajamista, mutta millä?
 
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa