Facebook Twitter Email Pinterest

Osakilpailujärjestäjien palaveri toi Ralli SM -aktiivit yhteen Vantaalle

09.11.2023 / Ralli SM / Viestintä

Ralli SM -sarjan osakilpailujen järjestäjätahot sekä sarjan järjestäjä AKK Sports tapasivat sunnuntaina 5.11. AKK-Motorsportin tiloissa Vantaalla. 

Ralli SM -kausi 2024 pitää sisällään seitsemän osakilpailua; kausi käynnistyy vanhoja ralliperinteitä kunnioittaen Riihimäellä tammikuun puolessa välissä ennen legendaarista Arctic Lapland Rallya, joka ajetaan poikkeuksellisesti vasta helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Talvikausi päättyy maaliskuun alussa vuoden ensimmäiseen uuteen kisaan Alavudella. 
 
Kesäkausi polkaistaan käyntiin vauhdikkaasti, kun ensimmäisenä ovat vuorossa Turun ja Seinäjoen osakilpailut. Kauden viimeinen kolmannes alkaa tämän kauden tapaan Lahti Historic Rallylla ennen kuin siirrytään finaalikisaan Kiteelle, joka on toinen kauden kahdesta täysin uudesta osakilpailusta.
 
Viime sunnuntaina Vantaalle kokoontui yli 30 osakilpailujen tekemisessä mukana olevaa henkilöä keskustelemaan tulevan kauden kilpailujen toteutuksesta, turvallisuudesta, viranomaisvaatimuksista sekä kilpailujen tapahtumapuolen kehittämisestä.
 
AKK Sportsin arvosarjavastaava ja Ralli SM -sarjan promoottori Mika Heinonen oli tyytyväinen palaverin antiin. 
 
- Viikonlopun ralliaktiivien palaverit ovat osoitus sarjan ja lajin jatkuvasta kehityksestä. Oli hieno huomata sunnuntain järjestäjäpalaverin iso osanottajamäärä, se osoittaa järjestäjien sitoutumisen SM-sarjan osakilpailujen tekemiseen, kun kaikista seuroista oli edustus AKK:n toimistolla. Viikonlopun anti oli positiivista ja niin osakilpailujen kuin sarjankin järjestäjät saivat eväitä ensi kauden läpivientiin, Heinonen aloittaa. 

- Promoottorin roolissa AKK Sportsin tavoite on viedä kisojamme tapahtumallisempaan ja tasalaatuisempaan suuntaan. Tämä tietenkin tukee hyvää urheilullista tasoamme, mutta on tullut toiveena myös tiimien ja kilpailijoiden suunnasta. Kisojen tapahtumaluonteisuuden ja asiakaslähtöisen tekemisen noustessa, toivomme saavamme uusia seuraajia myös Ralli SM -sarjan pariin. Ralli urheiluna on varmasti jo ammattilaisten suoritusten kautta tuonut uusia seuraajia lajillemme, Heinonen päättää. 
 
AKK:n Rallin lajipäällikkö Henrik Frank näkee järjestäjäpalaverit tärkeänä sarjan kehittämisen kannalta.
 
- On tärkeää että järjestäjät saadaan ”saman pöydän” ääreen, ja sitä kautta viestiä eteenpäin eri sidosryhmiltä, mutta samalla ajatuksenvaihtoa myös järjestäjien kesken. Tämä on tärkeä elementti sarjan kehittymisessä. Yleisesti voidaan todeta, että ns. ”sporttipuolella” kilpailujen toteutus on korkealla tasolla, mutta tietynlaista yhdenmukaisuutta ja ammattimaisuutta tulee varmasti kehittää tulevaisuuteen”
 
- Tapaaminen oli erittäin hyvähenkinen ja rakentava, joka varmasti antaa hyvät eväät tulevalle kaudelle ja myös siitä eteenpäin. Uskon, että Ralli SM -sarja pystyy tarjoamaan todella korkeatasoisen kokonaisuuden sarjaan sitoutuville kilpailijoille ja toki myös yksittäisiin osakilpailuihin keskittyville harrastajille. Tapaamisen yhtenä keskustelun kohteena oli myös se, miten SM-osakilpailujen osallistumiskynnys pidetään mahdollisena myös niille, jotka eivät kilpaile liian vakavin tavoittein, vaan haluavat ennen kaikkea päästä nauttimaan laadukkaista kilpailuista ja olemaan osana kansallista ralliautoilun ykköstuotetta, Frank kertoo. 
 
Ralli SM -kausi starttaa 12.-13. tammikuuta SM Auto Sorsa Riihimäki-Rallilla. 

Lisätiedot:

Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040 5349977          
Arvosarjavastaava Mika Heinonen, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 045 77305990
Kaupalliset asiat Lassi Liimatainen, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 050 3251120

Kuva: Timo Uimi / AKK

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa