Facebook Twitter Email Pinterest

SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin reitti on jo valmis

13.11.2023 / Marko Mäkinen

Ralli SM-kauden avausosakilpailu Auto Sorsa Riihimäki-rallin järjestelyt etenevät aikataulussa. Tammikuun 12.–13. Riihimäellä ja sen lähikuntien alueilla kilpailtavan SM-avauksen organisaatio on työn touhussa, reitti on valmis ja ralli SM-sarjasäännöt 2024 ovat julkaistu, joten kaikki on lunta, pakkasta, kilpailijoita ja yleisöä vaille valmista tulevaan.

Rallin SM-kauden avaukseen on aikaa tasan kaksi kuukautta. Seitsemän SM-osakilpailua käsittävän sarjan avausosakilpailu ajetaan perinteitä kunnioittaen 12.–13. tammikuuta Riihimäellä ja sen lähikuntien alueella. SM Auto Sorsa Riihimäki-rallissa kilpaillaan rallin yleisen luokan SM-pisteistä viidessä eri luokassa. 

Riihimäellä kilpaillaan myös ralli Nuorten ja Juniorien SM-pisteistä. Ralli SM-sarjasääntöjen 2024 merkittävin muutos on aikaisemmin Rallin Suomen Juniorimestaruus- ja Nuorten SM-sarjojen loppuminen, ja kyseisissä sarjoissa kilpailevien kuljettajien siirtyminen Ralli SM-sarjan ja Suomi Cup-sarjan sisälle kilpailemaan omista mestaruuspisteistään. Pisteistä ajavilla Nuorilla kuin myös Juniorilisenssin omaavilla kuljettajilla on nyt mahdollisuus kilpailla myös yleisen luokan SM-pisteistä. 

Lisäksi Riihimäellä on jaossa myös tiimien SM-pisteet sekä Suomi Cupin ja yli 50-vuotiaiden 1-ohjaajien Masters Cupin mestaruuspisteet.

SM Auto Sorsa Riihimäki-rallia johtaa ensimmäistä kertaa Sari Vainio, joka on ollut vuodesta 2010 mukana Riihimäen UA:n toiminnoissa, kuten rallijärjestelyissä sekä seuran hallituksessa.

- Kaikki on hyvällä mallilla ja aikataulussa. Ei tämä virka kilpailun sihteerin hommista hirveästi muutu, nyt vain pitää osata tehdä ne oikeat päätökset. Itse kilpailupäivä hieman jännittää, mutta minulla on apuna hyvät ja kokeneet taustajoukot. On hienoa olla Riihimäki-rallin ensimmäinen naispuolinen kilpailunjohtaja. Pestini on suora jatkumo aikaisemmille tehtävilleni tässä organisaatiossa, Vainio muistuttaa.

Ralli SM-sarjan promoottori AKK Sports Oy julkaisi ralli SM-sarjasäännöt 2024 toissa viikolla, jonka jälkeen toimitsijaorganisaatio on pystynyt paneutumaan toden teolla tulevaan.

- Olemme jopa edellä aikatauluamme, ja se on positiivinen asia. Meillä on pitkälle jo kaikki valmiina ja olemme saaneet kiitettävästi järjestelyapua myös naapurikuntien ja – kaupunkien seuroilta. Toki suurimmat kiireet painottuvat kahdelle viimeiselle viikolle, ja ensi vuoden alkuun. Olemme kauden ensimmäinen SM-tapahtuma, jossa uusia sääntöjä testataan ensimmäistä kertaa käytännössä, Vainio muistuttaa.

Myös tuleva reitti erikoiskokeineen, lähtö-, tauko-, huolto- ja maalialueineen, on valmis. Rallin erikoiskokeiden järjestelyistä vastaavat toimihenkilöt tulevat Lahdesta, Lohjalta, Hausjärveltä, Hämeenlinnasta, Orimattilasta, Mäntsälästä sekä Lopelta ja Karkkilasta. Reittijohtaja Juha Salmi kertoo, että alueiden yksityisteiden omistajat suhtautuivat rallitapahtumaan erittäin myötämielisesti.

- Aikaisempina vuosina asioiden hoitaminen sovitusti näkyy siinä, että saimme rakennettua sellaisen reitin, jonka myös halusimme. Ja en muista, milloin olisimme saaneet näin hyvin erikoiskokeiden järjestelyporukat kasaan. Meidän ei tarvinnut liikaa kysellä keneltäkään ja lopulta tarjokkaita olisi ollut enemmän, kuin mitä pystyimme ottamaan mukaan. Yhteistyö lähialueiden seurojen kanssa on meille kaiken a ja o, Salmi muistuttaa.

SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan joulukuun alussa. Rallin markkinoinnista vastaava Tanja Sirén lupaa, että kahden ilman yleisöä ajetun koronarallin jälkeen Riihimäelle on tulossa rallitapahtuma, jonka kylkeen on suunnitteilla useimpia yleisö- ja oheistapahtumia. 

SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli (12.–13.1.) on ralli SM-kauden 2024 avausosakilpailu. Ensi vuoden SM-sarjassa ajetaan kaikkiaan seitsemän SM-osakilpailua.

Lisätietoja: SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin kilpailujohtaja; Sari Vainio, 040 503 6764.

Kuva: Marko Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa