Facebook Twitter Email Pinterest

Viron rallitähdet saapuvat Turkuun toukokuun lopulla

24.11.2023 / Juho Koski / SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli -tiedotus

Turku kerää jälleen yhteen Ralli SM –sarjan kansallisen tason kärkikaartin, kun perinteikäs SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli ajetaan taas 24.–25. toukokuuta. Ralli SM –kauden neljäs osakilpailu avaa kotimaan kuninkuussarjan kesäkauden. Samalla avataan myös Viron kansallisen rallisarjan kesäkausi, kun Viron mestaruussarja ajaa kauden kolmannen osakilpailunsa Länsirannikon Rallissa.

Lähtöviivalle odotetaankin sekä Suomen että Viron kovinta rallikärkeä, sekä monipuolisesti tyylikästä kalustoa viihdyttämään niin suomalaisia kuin virolaisiakin rallin ystäviä.  

Länsirannikon Rallin monipuoliset tiet, otollinen sijainti sekä laadukkaat järjestelyt tuovat Viron kovimman kärjen vierailemaan Suomeen. Edellisen kerran Baltiasta on saavuttu Suomeen koko sarjan voimin vuonna 2009, kun Latvian mestaruussarja ajoi kauden kolmannen osakilpailun SM-Itärallissa. Länsirannikon Ralli on aiempina vuosinaan houkutellut lähtöviivalle kuljettajia myös muun muassa Ruotsista sekä Saksasta. 

“Alkusysäys asialle tuli AKK:n puolelta. Lajipäällikkö oli ollut yhteydessä Viroon ja tiedustellut heidän mahdollista kiinnostustaan tulla tänne ajamaan. Me Turun Urheiluautoilijoissa otamme virolaiset kilpailijat mielellään tänne ajamaan. Järjestelyihin tulee hieman muutoksia tämän johdosta, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä. Odotan innolla, millainen Suomi – Viro –maaottelu Turussa sekä ympäryskunnissa saadaan aikaiseksi, kertoo SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Markku Suvanto 

On ilo todeta, että jo vuosia ollut suunnitelma ajaa yksi Viron mestaruussarjan osakilpailu Suomessa on vihdoin toteutumassa. Kuljettajat voivat odottaa mielenkiintoisia reittejä ja kovaa kilpailua", kertoo Viron rallitoimikunnan puheenjohtaja Emilia Abel tiedotteessa.  

SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli järjestetään Turussa sekä ympäryskunnissa 24.-25.5.2024.

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa