Facebook Twitter Email Pinterest

SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin säännöt julki, haastava reitti kerää jo ennakkoon kiitosta

01.12.2023 / Marko Mäkinen

SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin säännöt ja aikataulu julkaistaan tänään 1. joulukuuta ja ralliin ilmoittautuminen avautuu. Ralli SM-kauden 2024 avausosakilpailussa kilpailijoita ja yleisöä odottaa yhdeksän erikoiskokeen mittainen kompakti reitti, joka käsittää 105 EK-km ja sen kokonaispituus on ainoastaan 220 km.
 
Ralli SM-sarjan 2024 avausosakilpailu SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli ajetaan 13. tammikuuta Riihimäellä. Rallin säännöt ja aikataulu julkaistaan tänään perjantaina 1. joulukuuta, ja kilpailuun ilmoittautuminen avautuu.
 
Rallin keskuspaikkana toimii Riihimäen Teollisuuskadulla sijaitseva automyynti- ja korjaamoyritys Auto Sorsa Oy, jonka kiinteistössä sijaitsevat kilpailu- ja lehdistökeskus ja piha-alueella rallin maali. Rallin katsastus suoritetaan perinteisessä paikassa Hyrian Sakonkadun yksikössä Riihimäellä.
 
Kilpailun lähtö tapahtuu lauantaina 13. tammikuuta klo 11:01 Riihimäen keskustasta Kauppakadulta. Lähdön odottamisalueena toimii vieressä sijaitseva Granitin aukio, jonne yleisölle on luotu mahdollisuus nähdä kuljettajat, autot sekä seurata haastatteluja lähtöalueella. 
 
Rallireitti käsittää yhdeksän erikoiskoetta, joista kaksi ajetaan kahteen eri kertaa. Kilpailun keskitetty huoltoalue on rakennettu rallin perinteitä kunnioittaen Riihimäen vanhan Lasitehtaan alueelle, jossa kilpailijat käyvät päivän aikana kahdesti. 
 
- Kilpailun aikaiset toiminnot on keskitetty Riihimäen Teollisuuskadun varrelle. Ensimmäinen huolto on kahden ensimmäisen EK:n jälkeen. Huollosta kilpailijat lähtevät kolmen erikoiskokeen lenkille, jonka jälkeen he palaavat takaisin Lasitehtaalle huoltoon. Rallin viimeinen ja ratkaiseva lenkki käsittää neljä erikoiskoetta ja peräti 50 EK-km, joten rallin ratkaisut jäävät viimeiselle lenkille, ratamestari Riku Bitter toteaa.
 
Ralli SM-sarjassa on viime aikoina oltu huolissaan yhä kasvaneista keskinopeuksista. Riihimäellä rallireitti on rakennettu siten, että kuljettajat saavat tai joutuvat koko ajan ajamaan. Kovia keskinopeuksia Riihimäellä ei nähdä.
 
- Reitillämme on vain noin kuuden kilometrin edestä valtiontietä, loput perinteisiä ja hyväkuntoisia kantahämäläisiä yksityisteitä. Rallireitille palaa vuosikymmenien takaa myös sellaisia takavuosien klassikko-osuuksia, joilla on viimeksi kilpailtu reilut 30 vuotta sitten. Siirtymäosuuksia on vain 115 km, joten kilpailijat saavat Riihimäellä keskittyä rallin ajamiseen, Bitter huomauttaa.
 
Kotimaisen autourheilun lajiliiton AKK Motorsportin turvatarkkailija Jussi Perälä on myös jo tutustunut tulevaan reittiin ja hän on erittäin tyytyväinen näkemäänsä ja kokemaansa.
 
- Hyvä reitti. Tein itse viime talvena SM Jyväskylän Talvirallin reitin ja arvostan valtavasti ihmisiä, jotka myös haluavat tehdä haastavan ja ajettavan reitin. Myönnän, että Riihimäellä on hyvän reitin eteen tehty jopa pykälän verran enemmän töitä. Hävyttömän hyvä, haastava ja hyvin rytmitetty ja ajettava paketti tarjolla, joka ei tuota keskinopeuksien kanssa ongelmia. Niin sanottu sporttipuoli on Riihimäellä kohdillaan, Perälä summaa.
 
Rallijärjestäjä Riihimäen Urheiluautoilijat haluaa mahdollisimman monen seuransa jäsenen osallistuvan tulevaan kilpailuun. Kannustaakseen jäseniään osallistumaan kotiralliinsa, Riihimäen UA:n hallituksen päätöksellä jokainen seuran lisenssin omaava kuljettaja tai kakkosohjaaja saa ralliin osallistumisensa jälkeen osoittaa 50 euron kulukorvauslaskun seuralle. 
 
SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli (12.–13.1.) on ralli SM-kauden 2024 avausosakilpailu. Ralliin ilmoittautuminen päättyy 3. tammikuuta klo 22:00. 
 
Lisätietoja: SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin kilpailujohtaja; Sari Vainio, 040 503 6764.
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa