Facebook Twitter Email Pinterest

Timosen autokunnalla ikimuistoinen ulkomaan debyytti Monzassa

05.12.2023 / Jani Seppälä / Timonen Racing tiedotus

Henri Timosen ja Jussi Kärpijoen ulkomaan debyytti päättyi  Monzassa ajetussa Italian GR Yaris Cupin päätösosakilpailussa keskeytykseen lauantaina. Perjantain ja lauantain ohjelmassa oli kaikkiaan 10 erikoiskoetta, joille mittaa piti kertymän noin 79 kilometriä.
 
Sateiset olosuhteet pehmittivät Monzan rata-alueen huoltoteitä ja puisto-osuuksia melkoisesti jo perjantain aikana, eikä lauantaista ollut odotettavissa yhtään helpompaa. Tiettyjä osia käytetyistä tieosuuksista ajettiin viikonlopun aikana useaan kertaan ja kalusto oli varsin kovilla.
 
Toyota Yaristen keskinäiseen mittelöön starttasi 16 autokuntaa, joista lopulta vain 2 autokuntaa selvitti itsensä maaliin asti, vaikka matkan varrella pari erikoiskoetta vielä jätettiin kilpailun reitistä poiskin. GR Yaris Cupissa kisat ajetaan asfalttirenkailla ja asfalttialustalla, Monzan liejuisilla ja paikoin reikäisillä osuuksilla se tarkoitti rengas- ja kalustorikkoja sankoin määrin.
 
-Selvisi jo nuotilla, että pätkät tulevat menemään todella huonoon kuntoon ja liejuisiksi. Perjantain eka pätkä koitettiin tulla hyvin ja tultiinkin, seuraavalla taasen säälittiin autoa liikaa. Kolmannella pätkällä oltiin taas vauhdillisesti vähän alueella, mutta perjantain viimeisellä tehtiin paljon virheitä, käsijarrun kanssakin oli vähän ongelmia, kertaa Timonen avauspäivää jonka jälkeen sijoitus oli 11.
 
Perjantain jälkeen luokan autokunnista vain yksi oli joutunut heittämään pyyhkeen kehään. Lauantain avauspätkällä pelin juoni kuitenkin alkoi selvitä nopeasti, neljä autokuntaa lisää liittyi keskeyttäneiden listalle. Timosen autokunta oli tässä vaiheessa omista vaikeuksista huolimatta hilautunut kahdeksanneksi. Päivän toisella erikoiskokeella merkittiin kuusi autokuntaa lisää keskeyttäneiden listalle, Timonen - Kärpijoki siinä porukassa mukana.
 
-Ei ole aiemmin tullut tuollaisissa olosuhteissa ajettua, edes Jyväskylän MM-rallissa, vaikka sielläkin melkoisesti satoi. Nyt vedettiin vielä asfalttialustalla ja renkailla, voi sanoa että ikimuistoinen kokemus. Lyötiin ns. selviytymisvaihde päälle lauantain avauspätkälle ja yritettiin suoriutua maaliin. Koetettiin paikoin edes vähän rallityylisesti ajaa, kunnes vaahtosammutin tyhjeni rytkyn seurauksena noin 5 km erikoiskokeen lähdöstä, keskusradioyksikkö meni rikki myös, sekä iskarit. Sammutusvaahdot sylissä koetettiin vielä ajaakin loput 7 km erikoiskokeen loppuun, mutta puolisen kilsaa ennen maalia paloi jo kaikki varoitusvalot taulussa ja alkoi keskeytyksen tuoksua olla havaittavissa. 
 
- Olosuhteista huolimatta kaikkiaan kokemuksena hieno. Hyvät puitteet ja italialaiset ovat panostaneet sarjaan ja kilpailuun paljon. Kilpailun järjestelyt vaikuttivat välillä vähän hitailta, liekö sade sitten hidastanut sielläkin puolella. Auto yllätti positiivisesti, vaikka keli oli mikä oli, summaa Timonen Monzan antia.
 
Kuva: Fabrizio Buraglio

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa