Facebook Twitter Email Pinterest

Raoul Dahlqvist Suomen MM-ralliin WRC3-luokan Fiestalla

05.07.2024 / KMS Racing -tiedotus

Raoul Dahlqvist kilpailee elokuun alussa ajettavassa Secto Rally Finlandissa Rally3-luokan Ford Fiestalla. 19-vuotiaan debyytti WRC3-luokassa on samalla myös nuoren kuljettajan uran ensimmäinen MM-osakilpailu.  

19-vuotias Raoul Dahlqvist tekee MM-debyyttinsä elokuun alussa Secto Rally Finlandissa. Kotimaisessa Ralli SM -sarjassa etuvetoisella Rally4-luokan kalustolla kilpaileva pohjankurulaislupaus hyppää Jyväskylässä astetta suorituskykyisemmän auton rattiin, sillä Keski-Suomen sorateille nuori mies lähtee allaan KMS Racingin Ford Fiesta Rally3. Nuottia Dahlqvistille lukee SM-sarjasta kartturin paikalta tuttu Patric Öhman.

Hyppy WRC3-luokkaan tehokkaan nelivetoauton ratissa on unelmien täyttymys nuorelle kuljettajalle. Nelipäiväinen koitos on samalla ensimmäinen askel tulevien kausien urasuunnitelmaa.

-Onhan se ihan huikeeta saada mahdollisuus ajaa Suomen MM-rallissa, ja vielä nelivetoisella autolla. Tästä on unelmoitu siitä hetkestä alkaen, kun kipinä ralliin on syttynyt, Dahlqvist hehkuttaa.

Ensikosketuksensa Rally3-luokan kalustoon yhdessä KMS Racingin kanssa kesäkuun alussa Rantarallissa, josta tuloksena oli yleiskilpailun kolmas sija. Varusmiespalvelustaan suorittava Dahlqvist pyrkii valmistautumaan tulevaan koitokseen velvollisuuksien salliessa.

-Varusmiespalvelus vie valmistautumiselta jonkin verran aikaa, mutta testiä pyritään ajamaan ennen kisaa. Lomat varmasti käytetään testien lisäksi nuottitreeniin, ja videoita viime vuosien erikoiskokeilta aina kun vain pystyy, Dahlqvist kertoo valmistautumisestaan.

Secto Rally Finland ajetaan Jyväskylässä 1.-4.8. 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa