Facebook Twitter Email Pinterest

Pikku-n: Leveä rintama suosikkeja

20.02.2003 / Pikku-n: Leveä rintama suosikkeja

Rallin SM-sarjan II osakilpailu Lapualla 21.-22.2.2003

Sarjan suurin luokka saa aikaan jännitysnäytelmiä, joita seuratakseen pitää olla tosi tarkkana. Lapissa luokkaa johtavan nimi vaihtui niin monta kertaa, että lopullisten voittopystien omistajia ei voinut kukaan ennustaa ennen kuin viimeinenkin EK oli ajettu. Samanlaista ilotulitusta on luvassa varmasti Lapuallakin.

Ensimmäisen osakilpailun voittoon viimeisellä EK:lla kiristänyt Timo Mäenpää oli lähdössä kilpailuun maltillisesti: - Voittoahan sitä tietenkin aina täytyy lähteä hakemaan, mutta ei sitä pidä sarjaa ajaessa pitää ainoana vaihtoehtona, hän pohtii. - Minulla on nyt alla niin hyvät pisteet, että olen tyytyväinen vielä 3.-5. sijaankin, hän ilmoittaa järkevänä. Timo luottaa ajoonsa ja autoonsa, eikä testaamiseen ole kulutettu budjettia:
- En ole ajanut metriäkään Tunturin jälkeen, auto on toki käyty läpi ja huollettu. Timo pitää Lapuan seudun tiestöstä, mutta talvi ei ole miehelle mieleen: - Olen paljon hitaampi lumella, kuin soralla, hän paljastaa. Jäämme siis odottamaan Mäenpään vauhtia kesäkeleillä, sillä ei lumivauhti ihan huonoa ollut Tunturissakaan.

Arctic Lapland Rallyn toiseen sijaan tyytynyt Pekka Turunen oli eilen illalla vielä Renault Clionsa kanssa huoltopuuhissa:
- Eilen ajettiin testiä jäällä ja tarkoitus olisi vielä tänäänkin ajaa, hän kertoili keskiviikkoiltana. Turunen osallistuu tällä kaudella myös Nuorten Ralli SM -sarjaan ja meno on ollut sielläkin hyvää: mies on siinäkin sarjassa kakkosena. - Ainoa huolen aihe on nyt kartturin kunto, hän paljastaa.
- Carola on kuumeessa, joten täytyy vain toivoa että hän toipuu perjantaiksi, muuten tulee ongelmia, hän pelkää.

Pekka veikkaa pahimmaksi kilpakumppanikseen sarjaa johtavaa Timo Mäenpäätä. - Kyllähän Timo meni hyvin Tunturissa ja Lapualla on kyseessä kuitenkin "kotikenttäetu" pohjalaisille, hän pohtii. Luokasta löytyy kuitenkin kymmenkunta voittoon pystyvää kuljettajaa. Näiden lisäksi aina on tilaa yllättäjille, kuten kävi Lapissakin. Nuottikisanoviisi Marko Nieminen karautti kisan toisena päivänä kärkeen täysin odottamatta. Ikävä kyllä mainio meno päättyi ulosajoon, mutta hän muistutti jälleen meitä kaikkia siitä, että uusista nuorista kuljettajista ei koskaan tiedä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa