Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

24.02.2003 /

Kauden toinen SM-ralli kaasuteltiin Lapuan lakeuksilla. Hallitseva N-ryhmän mestarikaksikko Juha Salo - Mika Stenberg ajoi kisan läpi vauhdikkaasti tienaten ryhmänsä toisella sijalla 12 SM- pistettä. Samalla sijoitus nosti Salon N-ryhmän pistekärkeen. Yleiskilpailussa Mitsubishi-kuljettaja sijoittui mukavalle kuudennelle sijalle Janne Tuohinon viedessä voiton.

Salo ei lähtenyt Lapualle ajamaan varmoista pisteistä ja aloittikin rallin ennakkoluulottomasti kirjauttaen ryhmäpohjat heti kisan kolmelle ensimmäiselle erikoiskokeelle.

Reilussa ryhmäjohdossa neljännelle erikoiskokeelle startannut Salo kärsi kuitenkin Karankylän hieman yli kymmenen kilometrin pätkällä rengasrikon, joka pudotti karkkilalaisen kärkipaikalta. - Noin 4-5 kilometriä lähdön jälkeen vedettiin vähän leveäksi. Ilmeisesti penkka oli jäinen ja osuman jälkeen rengas tippui vanteelta. Autossa ei onneksi ollut isompaa vikaa, vaikka aluksi niin luulinkin. Auto ei vetänyt lainkaan ja hävittiin pätkällä liian paljon, Salo kertasi.

Rallin kahdelle viimeiselle EK:lle Salo ja Stenberg lähtivät taistelemaan takaisin nelosella hukattuja sekunteja ja tavoittelemaan Jukka Ketomäen kuuden sekunnin etumatkaa. Ketomäki ajoi kuitenkin viimeisille pätkille pohja-ajat ja jätti Salon lopputuloksissa 26,7 sekunnin erolla ryhmän kakkoseksi. - Tulos on ihan OK ottaen huomioon, että se voisi olla huonompikin. Kahdella viimeisellä pätkällä sorruttiin lievään yliyrittämiseen eikä ajo sujunut puhtaasti, Juha kertoi rengasrikkoon kadonneen johtopaikan metsästyksestä. Ketomäen ja Salon perässä N-ryhmän kolmanneksi sijoittui Marko Uutela.

Lapuan osakilpailu nosti Salon ja Stenbergin isossa N-ryhmässä 32 pisteen sarjakärkeen. Avauskilpailun voittanut Hannu Hotanen jatkaa kautta ryhmän kakkosena kolme pistettä Saloa perässä.

Seuraava osakilpailu ja samalla talvikauden päättävä ralli ajetaan kolmen viikon kuluttua Mikkelissä. Karkkilalaiskaksikon kauden avausvoitto odottaa vielä itseään. - Tavoitteena on ajaa ykköseksi kerran lumella. Mikkelissä on siihen mahdollisuudet, Salo ja Stenberg miettivät.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa