Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Vatanen

12.03.2003 / Sami Vatanen

Keski-Karjalan UA:n väreissä rallin SM-sarjaa tahkoava Sami Vatanen valmistautuu kauden kolmanteen osakilpailuun harjoittelemalla ja testaamalla kalustoa tiiviisti. Vielä kisanalusviikolle Vatanen on mahduttanut kolme harjoituspäivää, joiden aikana pyritään saamaan se viimeinen terä esille niin miehestä kuin autostakin. Kilpailu on pienessä a-ryhmässäkin kovaa, ja vaikka Vatanen onkin karttureineen tällä hetkellä SM-pistejohdossa, ei lepsuiluun ole varaa.

Suomenmestaruussarjan kolmas osakilpailu, Vaakuna-ralli, ajetaan siis ensi viikonloppuna Mikkelissä, ja sen jälkeen tiimit siirtyvät parin kuukauden kevättauolle.

Meillä on pisteet tasan Janne Vähämikon kanssa, vain keskinäiset erot sijoituksissa antavat meille sarjataulukon kärkipaikan. Tämä meinaa sitä, että kovaa pitää mennä vieläkin, Vatanen ja kartanlukua hoitava Jussi Martiskin tuumailevat.

Kaksikon tavoitteena on säilyttää asemansa sarjajohtajana Mikkelin jälkeen alkavalle kevättauolle lähdettäessä. Siitä olisi hyvä sitten tauon jälkeen jatkaa kotikisalla, arvelee Vatanen.

Mikkelin jälkeen rallin SM-sarja on tauolla 6.-7.kesäkuuta ajettavaan Abloy-Itäralliin saakka, johon panostetaan Vatasen leirissä tietenkin kotikisan vaatimalla vakavuudella.

Edellisessä osakilpailussa Lapualla sijoittuivat luokassaan toiseksi. Samalla Vatanen nousi SM-sarjan johtoon. Lapuan ralli oli SM-sarjan toinen osakilpailu ja samalla Vataselle ja Martiskinille toinen nuottikisa koskaan.

Lisätiedot:
Sami Vatanen (050) 356 3193
Seuraava tiedote Mikkelin osakilpailun tulosten valmistuessa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa