Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

13.03.2003 / Juha Salo

Asetelmat kesäkauteen hahmottuvat Mikkelissä

Rallin SM-sarjan talvikauden päättävä osakilpailu kaasutellaan viime vuosista poiketen Mikkelissä. Vaakuna-rallissa Mitsubishin maahantuojan tallissa ajava Juha Salo kiinnittää Lancerinsa kylkeen ison N-ryhmän pistejohtajan keltaisen numeroplakaatin. Alkukauden kakkostilojen jatkoksi Mikkelistä on haussa talvirallin voitto.

- Kieltämättä pistejohtajana olo on erikoinen tilanne. Talvikausi ei ole ikinä mennyt näin hyvin yleisessä luokassa. Ei se keltainen numerolappu, vaikka auton väreihin hyvin sointuukin, tuo mitään paineita. Kisa kuin kisa. Voittoa lähdetään hakemaan, Salo toteaa.

Melko tarkalleen vuosi sitten Juha Salo ja kartturi Mika Stenberg ottivat ensimmäisen ison N-ryhmän voittonsa Nilsiän hangilla. Sarjauudistuksen myötä talven päätösrallia isännöi nyt Mikkeli. Uudet maisemat tuovat uusia haasteita myös voittotaisteluun. - Edessä on varmasti mielenkiintoinen ralli, kun en ole sielläpäin ajanut sitten junnuvuosien. Kisa ja olosuhteet ovat uudet kaikille. Kuljettajan ja kartturin yhteistyö on tärkeässä asemassa. Nyt ratkaisee se, millaiset nuotit saa tehtyä ja uskallus, Salo miettii. Nuotit Salolle lukeva Stenberg kiittelee muutoksen tuomaa vaihtelua.

- Mielekkäämpää on, kun sarjaan tulee uusia kisoja. Toki se tietää enemmän hommia nuotitukseen. Mikkelin reitin ei varmasti tarvitse yhtään hävetä Nilsiän pätkien rinnalla.

Salo ja Stenberg starttaavat Mikkelin kuuden erikoiskokeen mittaiselle reitille ison ännän ykkösenä, numerolla 6. - Samalla mallilla lähdetään kuin kolme viikkoa sitten Lapualla. Täysillä alusta asti, yritetään välttää virheitä ja toivotaan, että on myös tuuria matkassa, Salo valottaa toivoen samalla, ettei rengasrikko pilaisi tällä kertaa voittomahdollisuuksia. - Täytyy yrittää ajaa heti alusta lähtien kovaa. Ei se voitto muulla tyylillä tule, Stenberg lisää.

Salo, Jukka Ketomäki ja Hannu Hotanen muodostavat Mikkelissäkin ydinryhmän, joka taistelee kiivaimmin N-ryhmän voitosta. Jani Paasonen tuonee myös omalta osaltaan väriä kärkikamppailuun.

- Mielenkiintoista on verrata omaa vauhtiani Janin vauhtiin nyt, kun alla on samantasoiset autot, Juha sanoo.

Salon vuosien takaiset muistot Mikkelin teiltä sisältävät "opetuksen", joka on hyvä pitää mielessä, jotta piste-ero muihin kasvaisi.

- Vuonna -95 ajettiin Mikkelissä junnu SM:ää. Kolme pätkää muistaakseni vedettiin nopeimmin, mutta sitten vietettiin seitsemän minuuttia hangessa. Sitä pitää tällä kertaa välttää, Juha nauraa.

Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
Fax (02) 565 748
saloracing.tiedotus@satabaana.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa