Facebook Twitter Email Pinterest

SM Abloy Itärallin vaativat tiet odottavat kilpailijoita

02.06.2003 / SM Abloy Itärallin vaativat tiet odottavat kilpailijoita

Abloy SM-Itäralli on SM-sarjan neljäs osakilpailu ja avaa myös näin kesärallien kauden. Kisassa ajetaan kaikkiaan 8 erikoiskoetta.Pituutta näillä on lähes 100 kilometriä, joten haastetta tulee riittämään niin kuljettajille kuin autoillekin.Kun lisäksi kilpailun reittiin saa tutustua ennakkoon, on luvassa kartanlukijoillekin kova urakka.Pisin erikoiskoe on 26 kilometriä.

-Reitille on pyritty löytämään jokaiselle sopivaa rallitietä.Välillä on nopeaa sorabaanaavauhdikkaiden ylitysten kera ja toisaalta taas kiemuraista, tarkasti ajettavaa kylätietä. Suurin osa tiepohjista on sellaista, että sen pitäisi kestää koko rallikaravaani, eikä kevään oikuttakaan ole tehneet haittaa valmisteluille, kertoo ratamestari Jouni Simonen.

Vaikka ralli ajetaankin pääosin maakunnan sorateillä, on vähän uuttakin luvassa.Kilpailun viimeinen erikoiskoe 8 ajetaan jo autourheiluväelle tutulla Raatekankaan alueella.

-Meillä on ollut niin kova kysyntä tuon asfalttisprintin suhteen, joten päätimme tuoda myös Itärallin lähelle keskustaa.Näin nekin, jotka eivät halualähteä metsiin rallin pariin, pääsevät nauttimaan vauhtielämyksistä , lisää kilpailun johtaja Martti Kaasinen Joensuun UA:sta.

Kilpailu starttaa lauantaina 7.6. klo 10.01 alkaen Joensuun keskustan kävelykadulta.Huoltotauoilla käydään Kiihtelysvaaran urheilutalolla, jossa on hyvät tulospalvelut.Maali on myös kävelykadulla.Kilpailukeskus sijaitsee kauniissa Ilosaaressa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa