Facebook Twitter Email Pinterest

SM Abloy Itärallin vaativat tiet odottavat kilpailijoita

02.06.2003 /

Abloy SM-Itäralli on SM-sarjan neljäs osakilpailu ja avaa myös näin kesärallien kauden. Kisassa ajetaan kaikkiaan 8 erikoiskoetta.Pituutta näillä on lähes 100 kilometriä, joten haastetta tulee riittämään niin kuljettajille kuin autoillekin.Kun lisäksi kilpailun reittiin saa tutustua ennakkoon, on luvassa kartanlukijoillekin kova urakka.Pisin erikoiskoe on 26 kilometriä.

-Reitille on pyritty löytämään jokaiselle sopivaa rallitietä.Välillä on nopeaa sorabaanaavauhdikkaiden ylitysten kera ja toisaalta taas kiemuraista, tarkasti ajettavaa kylätietä. Suurin osa tiepohjista on sellaista, että sen pitäisi kestää koko rallikaravaani, eikä kevään oikuttakaan ole tehneet haittaa valmisteluille, kertoo ratamestari Jouni Simonen.

Vaikka ralli ajetaankin pääosin maakunnan sorateillä, on vähän uuttakin luvassa.Kilpailun viimeinen erikoiskoe 8 ajetaan jo autourheiluväelle tutulla Raatekankaan alueella.

-Meillä on ollut niin kova kysyntä tuon asfalttisprintin suhteen, joten päätimme tuoda myös Itärallin lähelle keskustaa.Näin nekin, jotka eivät halualähteä metsiin rallin pariin, pääsevät nauttimaan vauhtielämyksistä , lisää kilpailun johtaja Martti Kaasinen Joensuun UA:sta.

Kilpailu starttaa lauantaina 7.6. klo 10.01 alkaen Joensuun keskustan kävelykadulta.Huoltotauoilla käydään Kiihtelysvaaran urheilutalolla, jossa on hyvät tulospalvelut.Maali on myös kävelykadulla.Kilpailukeskus sijaitsee kauniissa Ilosaaressa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa