Facebook Twitter Email Pinterest

Iso N: Ketomaan revanssi

31.01.2004 /

Eilen mahdollisuutensa ulosajoon menettänyt Jari Ketomaa sai tänään lohtua. Eilisen johtopaikka vaihtui viimeisellä erikoiskokeella ulosajonmyötä perän pitämiseksi, mutta tänään oli mahdollisuus uuteen hyökkäykseen.

Ensimmäisen erikoiskokeen nopein luokassa oli Toni Klemets, joka jätti Jari Ketomaata 6,7 sekuntia. Luokan kärkikahinoissa eilen hyvin ollut Jukka Ketomäki kohtasi ongelmia heti aamusta: - Sarriojärvellä koukattiinlunta konehuoneeseen ja moottori alkoi pätkiä. Menetin siinä nelisenkymmentäsekuntia, hän harmitteli. Jari Ketomaa yltyi kuitenkin huimaan vauhtiin ja jätti Ketomäkeä seuraavalla vielä 9,4 sekuntia lisää. Klemets jäi EK:lla jo reilummasti ja Ketomaa siirtyi päivän johtoon. Jukka Ketomäki alkoi kuitenkin vastaamaan vauhtiin kolmannella. Murtotunturissa Ketomaa jätettiin kolmanneksi, mutta hänen johtonsa oli kuitenkin edelleen lähes puoli minuuttia. - Nyt on hyvä päivä, mutta olen kyllä yrittänyt ottaa vähän varovasti, Ketomaa kertoi huoltotauolla

Kaksi mielenkiintoista nimeä starttasi luokan kisaan koko joukon hänniltä: Viime kauden Suomen mestari Hannu Hotanen ja SM-kakkonen Juha Salo joutuivat eilen keskeyttämään ja lähtöpaikka sijoittui kilpailijakatraan hännille. - Siellä me yritetään tulla vähän ennen purkuautoa, tuumi Hannu Hotanen lähtöpaikastaan. Matkanteko on hieman totuttua hankalampaa, kun saman tien on höylännyt edellä jo satakunta autoa ja tilanne on SM-kärjessä pienillä lähtönumeroilla ajaville kuljettajille varmasti hieman uusi.

- Reitillä on siinä vaiheessa jo niin paljon keskeyttäneitä, että niiden huomioimiseen menee osa suorituksesta, Hotanen tuumaili. Hyvää vauhtia hän kuitenkin piti, sillä hän oli neljän ajetun EK:n jälkeen neljäntenä. Sitten kävikin ikävästi, Autiovaaran 11,5 kilometrisellä EK:lla Hotanen ajoi edellään startanneen kilpailijakunnan kiinni ja joutui ajamaan siihen tahtiin lopun EK:n. Aika jäi sen verran huonoksi, että toinen hänniltä startannut, Juha Salo kiilasi tulosluettelossa ohi.

Jari Ketomaa kasvatti johtoaan päivän neljännellä, mutta Ketomäki pääsi kuittaamaan 5,1 sekuntia takaisin 11,5 kilometrisellä Mäntyvaaran erikoiskokeella. Ketomäki jatkoi nousuaan ja kutisti eron seuraavalla erikoiskokeella 18 sekuntiin. Marko Kakko oli päivän tuloksissa kolmosena. Ketomäki vei nimiinsä vielä päivän viimeisenkin EK:n, mutta Ketomaa piti pintansa jääden tällä kertaa vain 9 kymmenystä.

Päivän voittaja siis Jari Ketomaa, joka sai lohtua eilisen epäonnelle: - Onneksi on tämä uusi SM-pistelaskusysteemi. Eilenillalla oli fiilis aika alhaalla, kun ajoin viimeisellä minuuteiksi ulos. Nyt vähän hermostutti lähteä taas johtopaikalta viimeiselle ja Ketomäki vieläpä hiillosti. Otin kuitenkin vähän varmanpäälle, hän ilmoitti. Jukka Ketomäki oli päivän kakkossijasta huolimatta tyytyväinen:- Minulle merkitsee SM-pisteiden lisäksi todella paljon myös kokonaiskilpailun voitto ja ajoin siitä. En itseasiassa ollut edes aivan selvillä SM-kisan tilanteesta, ja olisi ollut vielä varaa kiristääkin sitä varten. Hyvä kuitenkin näin. Sain silti kahdelta päivältä yhteensä luokan korkeimmat pisteet, hän muistutti.

Päivän EK-voitot:

EK 7: Toni Klemets, Mitsubishi Lancer evo 7

EK 8, Jari Ketomaa Subaru Imprezza

EK 9, Jukka Ketomäki, Mitsubishi Lancer evo 7

EK 10, Jari Ketomaa, Subaru Imprezza

EK 11, Jukka Ketomäki, Mitsubishi Lancer evo 7

EK 12, Jukka Ketomäki, Mitsubishi Lancer evo 7

EK 13, Jukka Ketomäki, Mitsubishi Lancer evo 7

SM-pisteet molemmilta päiviltä yhteensä:

1. Jukka Ketomäki, 22

2. Toni Klemets, 14,5

3. Jari Ketomaa, 12

3. Marko Kakko, 12

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa