Facebook Twitter Email Pinterest

Kari O. Sohlberg

29.01.2005 / Kari O. Sohlberg

Kari O. Sohlberg koki unohtumattoman elämyksen jäätävässä juhlarallissaan

Autourheilun Kansallisen Keskusliiton AKK-Motorpsortin pitkäaikainen puheenjohtaja ja Kansainvälisen autoliiton FIA:n hallituksen jäsen Kari O. Sohlberg, 64, hoiti Arctic Lapland Rallyssa ajamansa juhlakisan tavoilleen uskollisesti, tyylikkäästi ja taitavasti.
Historian ensimmäisen Tunturirallin vuonna 1966 VW 1600 TL:llä voittanut vuorineuvos Sohlberg sijoittui Lapin 40-vuotisjuhlakisassa Toyota Corollan WRC-autolla A-ryhmässä hienosti kahdeksanneksi ja yleiskilpailussakin 28:nneksi.
Kova suoritus miltei MM-rallin mittaisessa, 250,7 erikoiskoekilometrin vaativassa kisassa, vaikka kärki kulkikin odotetusti aivan omilla minuuttiluvuillaan. Kisan voittajan, Juuso Pykälistön ja Sohlbergin väliseksi eroksi kirjattiin 25.42,5.

Sarriojärvellä hurjaa haipakkaa

Täysin ongelmitta Kari O. Sohlberg ja hänen kartanlukijaan toiminut Mika Sohlberg eivät arktisesta seikkailustaan selvinneet. WRC-auton jo perjantaina koettu jäätävä kylmyys vain koveni lauantaina, jolloin elohopea laski pahimmillaan lähes -30 asteen pintaan.
- Käskimme huollon teipata ilmanottoaukot umpeen, mutta se johtikin siihen, että tuulilasi jäätyi aamun ensimmäisillä erikoiskokeilla. Menetimme aikaa ehkä tuollaiset puolitoista minuuttia, kun meidän oli pysähdyttävä puhdistamaan lasia.
- Sen jälkeen matka jatkui tasaiseen tahtiin ilman ainuttakaan oho-elämystä, kertoi Sohlberg.
Ja matka jatkui myös todella vauhdikkaasti.
- Tein ek11:llä Sarriojärvellä henkilökohtaisen nopeusennätykseni pikataipaleella. Asia pitää vielä tarkastaa, mutta nopeus nousi parhaimmillaan 194-195 kilometriin tunnissa.

Kaunis ja lämmin kiitos kaikille kumppaneille

Sohlberg aikoo jatkaa pitkiä perinteitään myös ensi vuonna Arctic Lapland Rallyssa.
- Aivan varmasti olen mukana. Jos auto on silloinkin yhtä tehokas WRC, niin kisaan valmistautuminen edellyttää tuntuvasti enemmän testikilometrejä. WRC vaatii aggressiivisempaa ajotyyliä, jotta siitä saa sen tarjoamat tehot irti.
Sohlberg ei peitellyt tyytyväisyyttään kisan jälkeen.
- Haluan lähettää kylmästä Lapista erityisen lämpimät kiitokset kaikille yhteistyökumppaneilleni ja ystävilleni, jotka tekivät totta tästä unohtumattomasta elämyksestä.
- Ison kiitoksen ansaitsevat tietenkin myös poikani Mika ja Kristian, sekä Mika Häkkinen, Jouko Puhakka ja Sebastian Lindholm, jotka vastasivat koko projektin käynnistämisestä ja samalla myös toteutumisesta. Olen tosi iloinen tästä kaikesta, painotti Kari O. Sohlberg.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa