Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

31.01.2005 / Jani Salomaa

Jani Salomaan ja Mikko Lappalaisen ensimmäinen Arctic Lapland Ralli Rovaniemellä päättyi tavoitteiden täyttymiseen. Jani tiesi kilpailun vaikeuden ja tavoite olikin maaliin pääsy ehjällä autolla. Kuljettaja toki hakee lisää vauhtia seuraavaan SM-ralliin.

Arctic Lapland rallissa ajettiin SM-sarjan kannalta kaksi eri kilpailua. Perjantaina kuusi ja seitsemän erikoiskoetta. Molemmilta päiviltä oli jaossa eri pisteet. Teamin auto, pikku n-ryhmän Honda Civic Type R toimii koko viikonlopun hienosti.

Perjantaina Jani ja Mikko pääsivät ajamaan vain viisi erikoiskoetta, sillä kolmas pätkä meni onnettomuuden vuoksi heiltä siirtymäksi. Muuten ajollisesti ehjä päivä pojilta ja sijoitus pikku n-ryhmässä 10:s.

- Tiesin, että erikoiskokeet on huimia. Mutta on ne osaksi myös hienoja esimerkiksi legendaarinen Siika-Kämä. Se tuli meiltä ihan hyvin. Mutta tosi asia on, että vauhtia olisi oltava enempi, Jani miettii perjantain kilpailusta.

Lauantaille pakkanen nousi kolmenkympin tuntumaan, Jani ja Mikko kuvioissa mukana ja kaikki kunnossa. Pitkä päivä meni ilman suurempia murheita. Muutama tyydyttävä erikoiskoe aika ja sijoitus maalissa 11:sta.

- Niin, tavoite täyttyi ja maalissa ollaan ehjällä autolla. Tämä oli meille arvokas kokemus. Ensi vuonna se on paljon helpompaa, Salomaa totesi. Lapin reissulta kuitenkin saldona kaksi SM-pistettä, siinä hyvä alku.

- Mutta totuus on se, että vauhtia on löydyttävä lisää. Sen eteen tehdään ennen Mikkelin osakilpailua töitä. Vauhti tulee vain ajamalla, Jani toteaa realistisesti.

Teksti: Salomaa Racing / Vesa Rauhala

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa