Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

09.03.2005 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki haluaisi lähteä sarjajohtajana kevättauolle

Kosti Katajamäki on aloittanut debyyttikautensa WRC-autolla loistavasti. Kolmen osakilpailun jälkeen hän on SM-pisteissä kolmantena yhden osakilpailuvoitonkin jo ajaneena. Mikkelin ykkössijaa puolustava Peugeot-kuljettaja lähtee erinomaisen hyvällä fiiliksellä talvikauden lauantaiseen finaaliin Laukaalle.

- Voitto on alla ja samaa haetaan Laukaaltakin. Sarjan kevättauolle olisi kiva lähteä sarjajohtajana. Itseluottamuskin on nyt kunnossa, kun sopeutuminen WRC-autoon on onnistunut ehkä vähän suunniteltua nopeammin. Ykkössijan toistaminen on äärimmäisen kovan työn takana, mutta sitä ehdottomasti tavoitellaan. Turha tässä on silti mitään uhota. Erot ovat pieniä, ja yksi mitätönkin virhe tiputtaa välittömästi sijoitusta, Katajamäki sanoo.

- Autoon tehtiin edellisen kisan jälkeen niin sanottu iso huolto. Kävin ajamassa muutaman lyhyen vedon huollon jälkeen ja totesin, että kalusto on kyllä huippukunnossa. Tiimi on Jari Sopasen johdolla tehnyt jälleen loistotyötä. Uskomattomia kavereita. Heidän rooliaan ei voi koskaan korostaa liikaa. Kun on tällainen porukka takana, niin kuskin on kyllä hieno kilpailla, Katajamäki kiittelee.

Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne liimaavat Peugeotin oviin lauantaina kilpailunumeron 3. Peurunka-ralli alkaa jo aamupäivällä ja maaliin saavutaan kuuden erikoiskokeen jälkeen neljän maissa iltapäivällä.

- Tiet tulevat olemaan hienoja. Keski-Suomen rallitiet ovat sellaisia, että erot voivat kasvaa yllättävänkin suuriksi. Niillä teillä pitää luottaa omaan ajotaitoon, nuottiin ja autoon, Katajamäki tietää.


Miiro Koivula
media@kosti.fi
0400539100
www.kosti.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa