Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

09.03.2005 /

Kosti Katajamäki haluaisi lähteä sarjajohtajana kevättauolle

Kosti Katajamäki on aloittanut debyyttikautensa WRC-autolla loistavasti. Kolmen osakilpailun jälkeen hän on SM-pisteissä kolmantena yhden osakilpailuvoitonkin jo ajaneena. Mikkelin ykkössijaa puolustava Peugeot-kuljettaja lähtee erinomaisen hyvällä fiiliksellä talvikauden lauantaiseen finaaliin Laukaalle.

- Voitto on alla ja samaa haetaan Laukaaltakin. Sarjan kevättauolle olisi kiva lähteä sarjajohtajana. Itseluottamuskin on nyt kunnossa, kun sopeutuminen WRC-autoon on onnistunut ehkä vähän suunniteltua nopeammin. Ykkössijan toistaminen on äärimmäisen kovan työn takana, mutta sitä ehdottomasti tavoitellaan. Turha tässä on silti mitään uhota. Erot ovat pieniä, ja yksi mitätönkin virhe tiputtaa välittömästi sijoitusta, Katajamäki sanoo.

- Autoon tehtiin edellisen kisan jälkeen niin sanottu iso huolto. Kävin ajamassa muutaman lyhyen vedon huollon jälkeen ja totesin, että kalusto on kyllä huippukunnossa. Tiimi on Jari Sopasen johdolla tehnyt jälleen loistotyötä. Uskomattomia kavereita. Heidän rooliaan ei voi koskaan korostaa liikaa. Kun on tällainen porukka takana, niin kuskin on kyllä hieno kilpailla, Katajamäki kiittelee.

Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne liimaavat Peugeotin oviin lauantaina kilpailunumeron 3. Peurunka-ralli alkaa jo aamupäivällä ja maaliin saavutaan kuuden erikoiskokeen jälkeen neljän maissa iltapäivällä.

- Tiet tulevat olemaan hienoja. Keski-Suomen rallitiet ovat sellaisia, että erot voivat kasvaa yllättävänkin suuriksi. Niillä teillä pitää luottaa omaan ajotaitoon, nuottiin ja autoon, Katajamäki tietää.


Miiro Koivula
media@kosti.fi
0400539100
www.kosti.fi

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa