Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

11.03.2005 / Jukka Ketomäki


Suomalaisen ralliautoilun talvikausi vuosimallia 2005 paketoidaan valmiiksi 12.3. Laukaassa ajettavalla SM Peurunkarallilla. Talvisissa olosuhteissa ajettavaan kilpailuun lähtee ylistarolainen kilpa-autoilija numerolla 19, joka on miesmuistiin suurin järjestysnumero, jonka pohjalaistiimi on autonsa kylkeen liimannut.
- Talvikautemme on ollut, sanottaisiinko vaikka kokemusrikas. On ollut ketjukolaria, hylkäysuhkaa ja vähän yskähtelyä uuden tekniikan kanssa.
Ylivoimaisesti tärkeimpänä juttuna nousee kuitenkin esille menestys Ruotsin MM-rallissa, joka on poikimassa mielenkiintoisia juttuja kevään korville, mutta niistä sitten tuonnempana, Ketomäki sanoo arvoituksellisesti.

Rallien lomassa Jukka on "harrastanut" sivulajiaan eli rallisprinttiä.
- Jukka on tehnyt urheilutermein kuvattuna lajinomaisia harjoitteita, kartanlukijana autokunnassa oleva Jarkko Alanen naureskelee. Viime viikonloppuna Ähtärissä Jukka sijoittui neljänneksi, vaikka ajoi hitaamman kilpailijan perässä nopeimmalla vedollaan. - Sprintit on kyllä mainioita kisoja ja sillä niissä joutuu puristamaan ihan kaikkensa, rallia ne palvelevat myös, sillä ne opettavat ajamaan ns. yleisö-erikoiskokeita, joilla voi tehdä yllättävän suuria eroja. Vähän ihmetyttää miksei SM-sarjan kiertäjät aja laajemmaltikin näitä kisoja, jotka kustannuksellisesti ovat kuitenkin halpoja, Jukka kuvailee sivulajiaan.

Peurunka-ralliin Jukka on ladannut itselleen kovat tavoitteet.
- Subarua on saatu hiottua hyvään iskuun ja testien perusteella vauhti on noussut melkoisesti. Jos keli pysyy näin kylmänä on isosta lähtöpaikasta hyötyä.
Jarrutuspaikat puhdistuvat kovan jään kuluessa niistä pois. SM-pisteissä olemme vasta kahdeksantena, joten yritetään nousta sieltä oikein ryminällä, Ketomäki päättää.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa