Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

11.03.2005 /


Suomalaisen ralliautoilun talvikausi vuosimallia 2005 paketoidaan valmiiksi 12.3. Laukaassa ajettavalla SM Peurunkarallilla. Talvisissa olosuhteissa ajettavaan kilpailuun lähtee ylistarolainen kilpa-autoilija numerolla 19, joka on miesmuistiin suurin järjestysnumero, jonka pohjalaistiimi on autonsa kylkeen liimannut.
- Talvikautemme on ollut, sanottaisiinko vaikka kokemusrikas. On ollut ketjukolaria, hylkäysuhkaa ja vähän yskähtelyä uuden tekniikan kanssa.
Ylivoimaisesti tärkeimpänä juttuna nousee kuitenkin esille menestys Ruotsin MM-rallissa, joka on poikimassa mielenkiintoisia juttuja kevään korville, mutta niistä sitten tuonnempana, Ketomäki sanoo arvoituksellisesti.

Rallien lomassa Jukka on "harrastanut" sivulajiaan eli rallisprinttiä.
- Jukka on tehnyt urheilutermein kuvattuna lajinomaisia harjoitteita, kartanlukijana autokunnassa oleva Jarkko Alanen naureskelee. Viime viikonloppuna Ähtärissä Jukka sijoittui neljänneksi, vaikka ajoi hitaamman kilpailijan perässä nopeimmalla vedollaan. - Sprintit on kyllä mainioita kisoja ja sillä niissä joutuu puristamaan ihan kaikkensa, rallia ne palvelevat myös, sillä ne opettavat ajamaan ns. yleisö-erikoiskokeita, joilla voi tehdä yllättävän suuria eroja. Vähän ihmetyttää miksei SM-sarjan kiertäjät aja laajemmaltikin näitä kisoja, jotka kustannuksellisesti ovat kuitenkin halpoja, Jukka kuvailee sivulajiaan.

Peurunka-ralliin Jukka on ladannut itselleen kovat tavoitteet.
- Subarua on saatu hiottua hyvään iskuun ja testien perusteella vauhti on noussut melkoisesti. Jos keli pysyy näin kylmänä on isosta lähtöpaikasta hyötyä.
Jarrutuspaikat puhdistuvat kovan jään kuluessa niistä pois. SM-pisteissä olemme vasta kahdeksantena, joten yritetään nousta sieltä oikein ryminällä, Ketomäki päättää.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa