Facebook Twitter Email Pinterest

Kesäkausi käyntiin Valkeakoskella

16.06.2005 / Kesäkausi käyntiin Valkeakoskella

Lindholm kirittäjäksi Valkeakoskelle

Kovatasoinen kotimainen, eli Ralli SM-sarja jatkuu jälleen pitkän kevättauon jälkeen. Ensimmäisen kesäkisa, SM-Waltikka-Ralli, ajetaan Valkeakosken ympäristön haastavilla ja vaihtelevilla sorateillä tulevana lauantaina. Edellisestä kisasta on vierähtänyt jo hyvä tovi, sillä Peurunkarallissa pöllytettiin lumipenkkoja maaliskuun toisella viikolla. Puolet tämän kauden osakilpailuista on vielä ajamatta, ja onkin mielenkiintoista nähdä millaiseen iskuun autot - ja kuskit - on pitkän tauon aikana viritetty.

Ryhmä A:ssa on talvikauden jälkeen seuraavanlainen tilanne: Juuso Pykälistö johtaa SM-sarjaa 39:llä pisteellä. Takana tulevat Kristian Sohlberg, jolla on kasassa 34,5 pistettä, ja Jouni Ampuja puolen pisteen päässä Sohlbergistä. Myös 26 pistettä tähän mennessä kerännyt Kosti Katajamäki on Peugeotillaan hyvissä asemissa haastamaan Fordeilla ajavaa kärkikaksikkoa sekä edellisessä kisassa Mitsubishiin vaihtanutta Sohlbergiä.

Padasjoen Moottoriurheilijoita edustava Juuso Pykälistö lähtee puolustamaan asemiaan luottavaisin mielin:
- Auto on luotettava ja hyvässä kunnossa, se tuli todistettua tiistaina ajamissamme testeissä, joissa varmistettiin että kaikki toimii. Lisää pisteitä olisi tarkoitus kerätä ja olisihan se mukava voittaa vielä muutama kisakin siinä samalla, hyväntuulinen Pykälistö kertoi.

Valkealan UA:n Jouni Ampuja avasi kesäkautensa jo toukokuussa Tallinnassa ja lisäksi testasi autoaan viime viikolla:
- Tavoitteena ovat vain ja ainoastaan korkeimmat SM-pisteet. Auto tuntuu todella hyvältä ja on ajettavuudeltaan ehkä parhaimman tuntuinen mitä minulla on koskaan ollut alla. Luotto Focukseen on nyt täydellinen ja Valkeakoskelle on kiva lähteä ajamaan, fiilikset ovat korkealla, Ampuja kertoo tyytyväisenä.

Ryhmä A:han ja yleiskilpailuun saadaan myös sarjan ulkopuolinen kova kirittäjä, sillä ison A:n hallitseva mestari Sebastian Lindholm osallistuu Waltikka-Ralliin, jossa hän ajaa testiä Peugeotin tehdastallille elokuun Neste Rallia varten.


Juha Salolla uusi auto

Juha Salo on luokan hallitseva mestari ja mies onkin hallinnut myös kuluvaa kautta mestarin elkein. Arctic Lapland Rallyn toisena päivänä Salo joutui keskeyttämään tekniikan petettyä, mutta muuten tuloksena on ollut voitto jokaisessa tähän mennessä ajetussa kisassa. Mitsubishiä käskyttävä karkkilalainen on SM-pistejohdossa 12 pisteen erolla kakkosena olevaan Uudenkaupungin Hannu Hotaseen, jonka pistesaldo on 30. Kolmantena majailee Turun Moottoriseuran Janne Vähämiko, jolla on talvikauden jälkeen kasassa 25 SM-pistettä. Kaikki kärkikolmikon miehet luottavat Mitsubishin vauhtiin - Subaru-kuskeista parhaiten ovat pärjänneet Jari Ketomaa ja Jukka Ketomäki, jotka ovat ennen Waltikka-Rallia pisteissä neljäs ja viides.

Uuden auton itselleen rakentanut sarjajohtaja Juha Salo on tyytyväinen lopputulokseen:
- Tämä versio on taas paljon kehittyneempi verrattuna edelliseen. Kolmisen viikkoa sitten testasimme ensimmäisen kerran uutta autoa. Hyvät ominaisuudet ja erilainen herkkyys tulivat heti esiin. Hienoille hämäläisille teille on mukava lähteä. Toki muutkin ovat tehneet hyvää työtä tauon aikana, mutta toivottavasti etumatka säilyy - enkä laittaisi pahitteeksi, vaikka se vielä kasvaisikin, Salo kertoi ennakkotunnelmiaan.

Ison N:n puolella nähdään myös mielenkiintoisia uusia nimiä. Asvalttiratojen ammattilainen, entinen F1-kuski Mika Salo, ottaa Valkeakoskella tuntumaa sorateihin "sukunimikaimansa" Juhan entisellä ajopelillä, ja vuoden 2002 SM-hopeamies Jarkko Miettinen lähtee haastamaan luokan tämänhetkisiä huippuja uudella Mitsubishillään. Miettinen aikoo osallistua tosissaan SM-pistejahtiin, tavoitteenaan olla loppukaudesta ison N:n kärkivauhdissa mukana.


Mänty johtaa, mutta pikku N:ssä äärimmäisen tasaista

Jurvan UA:n Marko Mänty johtaa luokkaa ennen Valkeakosken osakilpailua 30:llä pisteellä, mutta pikku N:ssä oli ainakin talvikaudella erittäin tasaista. Kakkosena oleva Turun UA:n Kalle Pinomäki on Männystä ainoastaan puolen pisteen päässä, ja seuraavana olevalla Marko Niemiselläkin on kasassa 26 pistettä. Pikku N:n tasaisuudesta kertoo sekin, että tässä luokassa on nähty kauden neljässä ajetussa kisassa kolme eri voittajaa. Mänty dominoi Honda Civicillään Arctic Lapland Rallyn molempia kilpailupäiviä, luokan ainoa Renault-kuski Pinomäki oli ykkönen Mikkelin Vaakuna-rallissa ja Jämsän Äijien Joonas Lindroos puolestaan nappasi yllätysvoiton edellisessä osakilpailussa Laukaassa. Peurunkaralli oli nuoren Lindroosin kauden ensimmäinen SM-ralli, ja heti tuli paras mahdollinen tulos.

Pikku N:n niukkaakin niukemmassa pistejohdossa oleva Marko Mänty lähtee kesäkauden avaukseen Valkeakoskelle luottavaisin mielin:
- Auto on hyvässä kunnossa, ja vielä torstaina olisi tarkoitus ajaa yksi testi. Muuten olen ajanut tämän kolmen kuukauden tauon aikana paljon asiakaskyydityksiä, joista on kertynyt mukavasti kilometrejä. Kaikki voitava on tehty ja hyvällä fiiliksellä lähdetään tulevaan kisaan vaikkakin tiukka pistetilanne paneekin vähän jännittämään, Mänty kertoo ennen viikonlopun kisaa.


SM-Waltikka-ralli 18.6.
Kilpailun startti klo 10.01
Kilpailun maali n. klo 17.40

Tuloksia voi seurata osoitteessa: www.tenab.fi

Lisätietoja SM-Waltikka-Rallista löytyy osoitteessa: www.valkeakoski-motorsport.netTietoa Ralli SM -sarjasta osoitteessa www.akk-motorsport.fi/rallism

Kooste kilpailusta sunnuntaina 19.6.2005 MTV3-kanavalla, Motor Forum Extra klo 17.40

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa