Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

16.07.2005 / Jukka Ketomäki

SM sarjan ainoa varsinainen helleralli ajetaan jo vuosia jatkuneesta perinteestä poiketen muualla kuin Tampereella Kouvolan autourheilijoiden isännöidessä kauden viidettä SM rallia.
Lauantaina 15.7 ajettavaan SM OK Auto ralliin on ilmoittautunut kaikkiaan 122 kuljettajaparia, joista isoon N-ryhmään on saatu mukaan koko maan parhaimmisto.
Jukka Ketomäki ja Jarkko Alanen starttaavat rallin reitille N-ryhmäläisellään lähtönumerolla 13. Ralliletka lähtee liikkeelle Kuusankoskelta aamulla kello 10 ja päätyy samaan paikkaan maalijuhlallisuuksiin kello 17:33.

Isossa N-ryhmässä Subarulla kilpailevan Jukka Ketomäen tavoitteena on ottaa hyvä sijoitus kesän toisessa SM-rallissa. - Tietenkin lähdemme ajamaan kärkipaikoista, tärkeää olisi nyt saada hyvät pisteet, josta olisi hyvä pohja ponnistaa kohti loppukautta. – Edellinen kisa meni niin penkin alle kuin vain voi mennä. No, elämä tekniikan kanssa on joskus sellaista. Auto on nyt käyty läpi ja olemme saaneet kaiken toimimaan. Olemme saneet myös uuden säädettävän järjestelmän voimansiirtoon ja täytyy sanoa, että uudet systeemit sopivat minun ajotyylilleni todella hyvin, tyytyväinen Ketomäki kertoo.

Kuljettajilla on takana nuotitus ja reitti on todettu vaativaksi sisältäen sopivan sekoituksen ralliteitä.
- Reitti vaikutti mukavalta ja se sisälsi paljon vähän hitaampaa ja pienempää tietä. Tämä on mielestäni vain hyvä asia ja on hyvä, että joka kisalle löytyy omat ominaispiirteensä. Käytännön toteutukseen tämä ei vaikuta oikeastaan mitenkään, vaan kaasu on lätkäistävä pohjaan heti ykköspätkällä. Yleensä pääsen heti alussa kiinni kärkivauhtiin, joten pitää vain pitää sama tahti joka pätkällä. – Uskoisin että kärjessä tulevat keikku-maan tuttuja nimiä kuten Salo, Ketomaa ja Hotanen. Edellisen kisan perusteella näyttäisi myös, että N ryhmän kärki on saamassa uutta väriä ja nuoret kuskit ovat tekemässä rynnäkköä tuohon kamppailuun, Jukka kertoo.


http://www.subaru.fi/

Jarkko Alanen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa