Facebook Twitter Email Pinterest

Pykälistö ei aja Uusikaupunkirallissa

24.08.2005 / Pykälistö ei aja Uusikaupunkirallissa

Vaikka kauden kuudennen SM-osakilpailun osanottajalista on vasta valmistumassa, yksi vahvimmista voittajasuosikeista Juuso Pykälistö joutunee perumaan osanottonsa syyskuun toisena viikonloppuna ajettavaan Uudenkaupungin ralliin.

Kolmella pisteellä ison A-ryhmän mestaruustaistelua Fordin Focuksen WRC:llä johtavat Pykälistö ja hänen kartanlukijansa Mika Ovaskainen joutuvat perumaan osanottonsa.

Hallitsevan maailmanmestarin ja MM-sarjan kärkinimen Sebastian Loebin sekä Francois Duvalin edustaman Citroenin tallin testeistä kuluvalla kaudella vastannut suomalaiskaksikko sai kutsun ajamaan Englannin saarella viikkoa myöhemmin ajettavan Walesin rallin viimeisiä testejä.

- Testit loppuvat perjantaina, mutta sieltä ei pääse enää samana iltana Suomeen. Aikaisintaan olisimme lauantai-iltapäivällä Uudessakaupungissa ja silloin se on liian myöhäistä. Olemme allekirjoittaneet testejä koskevan sopimuksen ja siitä on pidettävä kiinni, valottaa Pykälistö yllättävän poisjääntinsä syytä.

Kolmen pisteen turvin yleisen luokan arvostetuinta Suomen mestaruustaistelua johtava Pykälistö menettänee ykköspaikkansa Uudenkaupungin rallin jälkeen.

Vahvimmat ehdokkaat hänen paikalleen ovat kolmen pisteen päässä kärkkyvä Marcus Grönholmin suojatti Kosti Katajamäki ja vain kaksi pistettä Peugeot-kuljettajan perässä oleva Kristian Sohlberg.

Myös neljäntenä olevalla Jouni Ampujalla on onnistuessaan mahdollisuus nousta SM-sarjaan kärkeen kauden semifinaalissa.

Mestaruudet ratkeavat kuitenkin vasta syys- lokakuun vaihteessa ajettavassa kaksipäiväisessä Valvoline rallissa, jossa kilpailijoille on tarjolla korotettuja SM-pisteitä.


SM Uusikaupunkirallin tiedotus

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa