Facebook Twitter Email Pinterest

Pykälistö ei aja Uusikaupunkirallissa

24.08.2005 /

Vaikka kauden kuudennen SM-osakilpailun osanottajalista on vasta valmistumassa, yksi vahvimmista voittajasuosikeista Juuso Pykälistö joutunee perumaan osanottonsa syyskuun toisena viikonloppuna ajettavaan Uudenkaupungin ralliin.

Kolmella pisteellä ison A-ryhmän mestaruustaistelua Fordin Focuksen WRC:llä johtavat Pykälistö ja hänen kartanlukijansa Mika Ovaskainen joutuvat perumaan osanottonsa.

Hallitsevan maailmanmestarin ja MM-sarjan kärkinimen Sebastian Loebin sekä Francois Duvalin edustaman Citroenin tallin testeistä kuluvalla kaudella vastannut suomalaiskaksikko sai kutsun ajamaan Englannin saarella viikkoa myöhemmin ajettavan Walesin rallin viimeisiä testejä.

- Testit loppuvat perjantaina, mutta sieltä ei pääse enää samana iltana Suomeen. Aikaisintaan olisimme lauantai-iltapäivällä Uudessakaupungissa ja silloin se on liian myöhäistä. Olemme allekirjoittaneet testejä koskevan sopimuksen ja siitä on pidettävä kiinni, valottaa Pykälistö yllättävän poisjääntinsä syytä.

Kolmen pisteen turvin yleisen luokan arvostetuinta Suomen mestaruustaistelua johtava Pykälistö menettänee ykköspaikkansa Uudenkaupungin rallin jälkeen.

Vahvimmat ehdokkaat hänen paikalleen ovat kolmen pisteen päässä kärkkyvä Marcus Grönholmin suojatti Kosti Katajamäki ja vain kaksi pistettä Peugeot-kuljettajan perässä oleva Kristian Sohlberg.

Myös neljäntenä olevalla Jouni Ampujalla on onnistuessaan mahdollisuus nousta SM-sarjaan kärkeen kauden semifinaalissa.

Mestaruudet ratkeavat kuitenkin vasta syys- lokakuun vaihteessa ajettavassa kaksipäiväisessä Valvoline rallissa, jossa kilpailijoille on tarjolla korotettuja SM-pisteitä.


SM Uusikaupunkirallin tiedotus

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa