Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

13.01.2006 /

Kausi vauhtiin Vanajanlinna rallissa

Rallin SM-sarja odottelee vielä starttiaan parin viikon päässä, mutta kisakoneita käynnistellään jo huomenna Hämeenlinnassa ajettavassa Vanajanlinna rallissa. Ralli toimii testikilpailuna myös hallitsevalle ison N-ryhmän Suomen mestarille Juha Salolle, joka avaa kauden uuden Mitsubishi Lancer EVO 9:n ratissa.

Salo ja kartanlukija Mika Stenberg pääsevät maistamaan kisavauhtia nyt aikaisemmin kuin viime vuosina ovat tottuneet. Tuore kilpuri on valmistunut hyvissä ajoin ennen ensimmäistä SM-osakilpailua, mikä antaa kaksikolle mahdollisuuden ajaa uutta autoa sisään kisavauhdissa.

- Vanajanlinna rallista on tarkoitus hakea alle kilpailutuntumaa ja kilometrejä. Tulos ei niinkään ole tavoitteena, vaikka voittamaan pitäisi pystyä. Testimielellä lähden mukaan. Korjaillaan sitten kisan kuluessa mahdolliset eteen tulevat viat ja jatketaan testiä, Juha Salo suunnittelee.

Vanajanlinna rallin viidelle erikoiskokeelle tulee mittaa yhteensä 70 kilometriä, mikä on vain hieman alle normaalin SM-osakilpailun mitan.

Autokunta Salo - Stenberg lähtee reitille numerolla 52. Perään starttaavat SM-sarjasta tutut haastajat, mutta myös Mika Häkkinen ja Mika Salo.

- Lähtönumero on tietenkin suuri, mutta jos tiet ovat näin kovassa jäässä niin ei se ehdi suurille spooreille vielä mennä, Salo miettii.

SM-sarjan isosta N-ryhmästä on tulossa taas viime vuoden tapaan tasainen trilleri.

- Siellä on neljä viisi kovaa jätkää kärkipaikoista taistelemassa, mutta emme mekään aio paikkaamme helpolla luovuttaa, Salo kuittaa.

Siitä huolimatta, vaikka Vanajanlinna rallissa ei nähdäkään kaikkia mestaruussarjan kovimpia kuskeja, haetaan Hämeenlinnassa lähtöasetelmia 27.-28. tammikuuta Rovaniemeltä käynnistyvään SM-taisteluun.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa