Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

13.01.2006 / Juha Salo

Kausi vauhtiin Vanajanlinna rallissa

Rallin SM-sarja odottelee vielä starttiaan parin viikon päässä, mutta kisakoneita käynnistellään jo huomenna Hämeenlinnassa ajettavassa Vanajanlinna rallissa. Ralli toimii testikilpailuna myös hallitsevalle ison N-ryhmän Suomen mestarille Juha Salolle, joka avaa kauden uuden Mitsubishi Lancer EVO 9:n ratissa.

Salo ja kartanlukija Mika Stenberg pääsevät maistamaan kisavauhtia nyt aikaisemmin kuin viime vuosina ovat tottuneet. Tuore kilpuri on valmistunut hyvissä ajoin ennen ensimmäistä SM-osakilpailua, mikä antaa kaksikolle mahdollisuuden ajaa uutta autoa sisään kisavauhdissa.

- Vanajanlinna rallista on tarkoitus hakea alle kilpailutuntumaa ja kilometrejä. Tulos ei niinkään ole tavoitteena, vaikka voittamaan pitäisi pystyä. Testimielellä lähden mukaan. Korjaillaan sitten kisan kuluessa mahdolliset eteen tulevat viat ja jatketaan testiä, Juha Salo suunnittelee.

Vanajanlinna rallin viidelle erikoiskokeelle tulee mittaa yhteensä 70 kilometriä, mikä on vain hieman alle normaalin SM-osakilpailun mitan.

Autokunta Salo - Stenberg lähtee reitille numerolla 52. Perään starttaavat SM-sarjasta tutut haastajat, mutta myös Mika Häkkinen ja Mika Salo.

- Lähtönumero on tietenkin suuri, mutta jos tiet ovat näin kovassa jäässä niin ei se ehdi suurille spooreille vielä mennä, Salo miettii.

SM-sarjan isosta N-ryhmästä on tulossa taas viime vuoden tapaan tasainen trilleri.

- Siellä on neljä viisi kovaa jätkää kärkipaikoista taistelemassa, mutta emme mekään aio paikkaamme helpolla luovuttaa, Salo kuittaa.

Siitä huolimatta, vaikka Vanajanlinna rallissa ei nähdäkään kaikkia mestaruussarjan kovimpia kuskeja, haetaan Hämeenlinnassa lähtöasetelmia 27.-28. tammikuuta Rovaniemeltä käynnistyvään SM-taisteluun.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa