Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

16.01.2006 / Jari Ketomaa

Team Mitsubishi Ralliart Finlandin väreissä kaudella 2006 kilpaileva Jari Ketomaa ajoi torstaina ensimmäiset testit uudella työkalullaan, Mitsubishi Lancerin Evo VIII MR -mallilla. Testien jälkeen leveästi hymyilleen mikkeliläisen olikin vaikea peitellä tyytyväisyyttään:

- Auto tuntui hirmu hyvältä ja tuntuma löytyi yllättävän nopeasti. Täytyy muistaa, että takana oli kuitenkin kahden kuukauden ajotauko ja sen jälkeen hyppäsin täysin vieraan kilpurin puikkoihin, Jari Ketomaa kiitteli.

- Mitsubishi osui heti hyvin käteen ja olen vakuuttunut auton kilpailukyvystä. Olen myös helpottunut huomatessani, että kaluston ja automerkin vaihto oli oikea ratkaisu, totesi monen Subaru-vuoden jälkeen Mitsubishin leiriin siirtynyt Ketomaa.

Viime kaudella isossa N-ryhmässä pronssille ajanut Ketomaa aloittaa kilpailukauden vuokrakalustolla, kun oma Lancer Evo IX malli valmistuu vasta talven aikana.

- Tarkastelimme tilannetta ja aikatauluja, jonka jälkeen päädyimme vuokraukseen. Auto tulee Ari Laivolalta ja kyseessä on samalla tekniikalla varustettu peli, jolla uusi tiimikaveri Juha Salo ajoi viime vuonna mestariksi. Kaluston puolesta on kaikki kunnossa, Ketomaa selvitti.

- Ensi viikolla testaan kahtena päivänä eri tieosuuksilla. Tarkoituksena on hioa autoa vielä paremmin ajotyylilleni sopivaksi ennen kauden avaavaa Rovaniemen Arctic Lapland Rallia.

- On jännä nähdä, mihin vauhtiin pääsemme heti kauden alussa. Uskoisin, että ei me ainakaan huonommista sijoista ajeta kuin viime kaudella, letkautti Ketomaa ensitestien päätteeksi.

Lisätietoja Jari Ketomaasta löydät hänen uusiutuneilta kotisivuilta osoitteesta, www.ketomaa.com

Teksti: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa