Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

30.01.2006 / Jari Ketomaa

Arctic Lapland Rallissa perjantaina tekniikkaongelmien kolhimaksi joutunut Jari Ketomaa keräsi taistelutahtonsa epäonnen jälkeen ja kuittasi lauantain osakilpailusta ison N-ryhmän kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet.

Palkintosijoitus ja muutama huippukova EK-aika tyydyttivät Mitsubishin maahantuojan tiimissä ajavaa Ketomaata, jolla ei ole läheskään vastaavaa kokemusta uudesta kilpuristaan muiden kärkikuskien tapaan.

- Perjantaina pääsin ajamaan vain kaksi lyhyttä pätkää. Lauantaiaamuna lähdimme päättäväisesti liikkeelle ja aloimme tehdä jokaiselle pätkälle uusia säätöjä jousitukseen ja voimansiirron lukko-ohjelmiin. Minulla ei ollut Mitsubishin säädöistä juurikaan kokemusta, onneksi muutokset osuivat kohdalleen ja auton ajettavuus parani kisan edetessä, Ketomaa selvitti.

Mikkeliläinen kirjasi N-ryhmän pohja-ajan 30-kilometrisellä Sarriojärvi 1:llä. On huomionarvoista, että kyseessä oli vasta Ketomaan uran viides erikoiskoe Mitsubishi Lancerin ratissa.

- Ajollisesti olen menoon tyytyväinen. Auto tuntuu tosi hyvältä ajaa, joten olen nyt aivan varma, että siirtoni Mitsubishin ohjaimiin oli aivan oikea monen Subaru-vuoden jälkeen, Ketomaa kehaisi.

N-ryhmän ykköseksi molempina päivinä ajoi hallitseva mestari Juha Salo. Ketomaa ja kartanlukija Tuomo Hannonen olivat lauantaina jo lähellä toiseksi ajaneen Juho Hännisen vauhtia.

- Kakkossijaakin olisi voinut tavoitella tosissaan, mutta perjantaina vaivanneet kytkinongelmat palasivat Ristilampi 2:lla. Kytkin luisti startin jälkeen neljä kilometriä, jolloin huippunopeutemme jäi reilusti alle satasen. Keskeytyskin ehti jo käydä mielessä, kun siinä madeltiin hissukseen eteenpäin.

- Onneksi kytkin alkoi toimia ja pääsimme varmistelemaan kolmossijan pisteet. Tämän kilpailun jälkeen on hyvä lähteä nostamaan kyytiä ja ajamaan tuota pientä eroa kärkeen kiinni, Ketomaa totesi.

teksti: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa