Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Hänninen

16.02.2006 / Juho Hänninen

Kaksi viikkoa sitten MM-debyytissään Ruotsin MM-rallissa N-ryhmän voittoon ajanut Punkaharjun Juho Hänninen (24) starttaa ensi lauantaina kauden toiseen SM-ralliin Mikkelissä luottavaisena. Salolainen RRE-rallitiimi on huoltanut punkaharjulaisen Mitsubishin iskukuntoon, joten miehistö ja auto ovat valmiina tällä kertaa kovaan kansalliseen rallihaasteeseen.

Hänninen sanoo, että Ruotsin MM-ryhmävoiton myötä vilinä hänen huoltotelttansa ympärillä kasvoi merkittävästi. Nuoren suomalaisen ykköstila huomioitiin Japania myöten, mutta Juho muistuttaa, että Mikkelissä Ruotsin meriitit eivät enää paljoa paina.

- Onnitteluja tuli paikalla olleelta Mitsubishin rallitiimiltä ja puhelimen välityksellä autotehtaan edustajilta Japanista. Hyvältähän tuollaiset huomionosoitukset tuntuivat, mutta niistä on kuitenkin vielä turhan aikaista vetää sen kummempia johtopäätöksiä. Olen tyytyväinen, että saavutimme Ruotsissa ennakkotavoitteemme. Jäipä ainakin naama mieleen, Juho totesi kaksi viikkoa sitten voittoon päättyneestä MM-debyytistään.

Juho tietää, että tulevana lauantaina vauhdin pitää olla kovaa kun vastaan asettuu koko kotimaan kansallinen rallikärki.

- Hallitsevan mestarin Juha Salon päänahkaa lähdemme Mikkelistä hakemaan. Helppoa se ei tule olemaan, mutta ryhmävoittoon tähdätään. Auto ja miehistö on voittoon edellyttävässä kunnossa. RRE-tiimin toimesta kilpailukalusto on uutta vastaavassa kunnossa; autosta huollettiin Ruotsin jälkeen mm. moottori, vaihteisto ja koko voimansiirto, Juho luettelee.

Lauantaina Mikkelin Torilta lähtönumerolla 6 reitille starttaava Hänninen povaa ennakkotestien perusteella myös liukkaita ajo-olosuhteita.

- Lämpötila on Suomessa pitkään pysynyt pakkasella ja teiden pinnalla on jään päällä paljon irtolunta, joten nasta ei pääse puremaan kunnolla jäähän. Liukasta tulee olemaan, mutta olosuhteet ovat ainakin kaikille kärjessä ajaville samat.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa