Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

17.02.2006 /

Ralliautoilun SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Mikkelissä. SM-Vaakuna rallin isoon N-ryhmään numerolla 43 starttaava riihimäkeläinen Teemu Arminen lähtee kartturinsa Seppo Varmavuon kanssa kilpailuun samalla periaatteella kuin kauden avanneeseen Tunturi ralliin, täysillä ensimetreistä lähtien.

Vaikka pistetili jäi Tunturissa parin ulosajon takia avaamatta, lähtee Teemu Mikkeliin luottavaisin ja vakain mielin, että pistetili aukeaa.

- Tunturissa onnistuimme kilpailun lopussa tekemään jo aika hyviä erikoiskoeaikoja, joten kaiken natsatessa kohdalleen, on meillä kaikki mahdollisuudet pisteille ja tätä kautta parantaa lähtöpaikkaa tulevissa kilpailuissa. Itse asiassa vain pistesijat tyydyttävät, nyt eivät hyvät erikoiskoeajat sinällään enää riitä, Teemu kertoo kilpailun tavoitteistaan.

Arminen kävi viime viikonloppuna harjoittelemassa Jarkko Miettisen kanssa ja muutama hyvä vinkki ajopuolen asioihin häneltä myös tuli.

- Jarkko painotti erityisesti suoraviivaisemman ajotyylin tärkeyttä. Hänen mielestään heitän autoa turhaan suht loivissakin mutkissa poikittain. Reilummin vain nokka edellä ja jonopyörää, siinä Jarkon lääke aikojen parantamiseen, Teemu tiivistää Miettiseltä saadut vinkit.

Armisen kilpuri, Subaru Impreza WRX, on hyvässä iskussa. Tunturin jälkeen siihen on tehty normaalit perushuollot, eikä viikonlopun harjoituksien perusteella Miettisen mielestä auton säätöihin tarvitse tehdä muutoksia.

- Auto on oikeastaan niin hyvä kuin se näillä varusteilla voi olla. Uusia renkaita on riittävästi ja kun muistamme Jarkon ohjeet, on Mikkeliin hyvä lähteä tavoittelemaan pistesijoja. Puitteet ovat kunnossa, joten loppu on kiinni miehistä ohjaamon sisällä, Arminen toteaa SM-Vaakuna rallin kynnyksellä.Teksti: Timo Rintakoski

www.teemuarminen.com
Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa