Facebook Twitter Email Pinterest

Team Mitsubishi Ralliart Finland

09.03.2006 / Team Mitsubishi Ralliart Finland

Ralliautoilun SM-sarja jatkuu viikonloppuna Laukaan Peurunka-rallissa. Mitsubishi Ralliart Finlandin kuljettajat ovat voittaneet kaikki alkutalven osakilpailut rallin isossa N-ryhmässä. Juha Salo ja Jari Ketomaa lupaavat taistella ykkössijasta myös Laukaalla.

Salo valloitti uudella nelivetoisella ja turboahdetulla Mitsubishi Lancer Evolution IX autollaan kaksi avausosakilpailua Rovaniemellä tammikuussa. Ketomaa puolestaan oli suosikkiauton edellisellä versiolla, Evolution XIII mallilla ykkönen kotiseudullaan Mikkelissä helmikuussa.

- Laukaalla on varmasti hienot tiet ja kunnot penkat. Olen aika innoissani. En näe mitään syytä, miksi emme palaisi takaisin voittokantaan. Keskitytään omaan suoritukseen, ajetaan maaliin ja otetaan täydet pisteet, on Salon selkeä taktiikka.

- Ajoin testikilpailuna kotikulmilla kansallisen rallin. Yleiskilpailun voitto ja ongelmaton kisa olivat hyvää valmistautumista talven viimeiseen SM-ralliin. Auto toimi moitteetta ja sen ajettavuus on kyllä aivan huippuluokkaa, Salo kehuu.

Jari Ketomaa lähti uuteen kauteen kovilla, mutta realistisilla tavoitteilla. Mitsubishiin vaihtanut kuljettaja on heti alkukauden aikana osoittanut, että autonvaihto kannatti ja tulokset ovat olleet tavoitteidenmukaisia. Ketomaa ajaa talvikauden vuokrakalustolla. Oma Evolution IX versio odottaa jo tallissa rakentamista kesäkauden kilpailuja varten.

- Tavoite oli, että pystymme ajamaan erikoiskokeiden pohja-aikoja ja ottamaan voittoja. Nyt olemme jo kyenneet molempiin. Olen erittäin tyytyväinen ja itseluottamuskin on kasvanut, Ketomaa sanoo.

- Laukaan seudun tiet ovat aivan mahtavia. Siellä on paljon mutkia ja ylityksiä, oikeita ralliteitä. Pidän sellaisista teistä, jossa kuljettajan ajotaidot korostuvat. Pitää luottaan omaan ajamiseen ja nuottiin ja valita oikeat ajolinjat sekä osata säätää auto oikein. Tavoittelen voittoa, mutta en ole pettynyt, vaikka sitä ei tällä kertaa tulisikaan, Ketomaa miettii.

Lauantain Laukaan osakilpailu on kauden neljäs SM-osakilpailu. Tämän jälkeen sarja menee kolmen kuukauden kevättauolle ja palaa kesäkuussa vauhtiin Valkeakoskella. Autonmerkkien SM-pisteissä Mitsubishi johtaa sarjaa maksimipistein. Talven alkukilpailuissa nopeusero haastajana toimivaan Subaruun on ollut keskimäärin 0.6 sekuntia ajettua erikoiskoekilometriä kohden.

Laukaalla ajetaan seitsemän erikoiskoetta, osin Suomen MM-rallistakin tutulla reitillä. Juha Salo Mika Stenberg teippaavat punaisen autonsa oviin kilpailunumeron 7, ja Jari Ketomaa Tuomo Hannonen hopeasävyiseen autoonsa numeron 8. Kilpailu käynnistyy kello 11.00 ja talvikauden päättävän kilpailun tulokset ovat selvillä iltakuudelta.

Lisätietoja:
Vemic Auto Oy Ab - MITSUBISHI-maahantuonti
Pekka Koski
GSM +358 400 210 490
pekka.koski@vemicauto.fi


Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa