Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

15.02.2007 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki palasi rallin SM-sarjaan voittajana, kun hän valloitti kauden avanneen Arctic Lapland Rallyn yleiskilpailun. Kausi jatkuu nyt lauantaina Nilsiässä, jonne ison N-ryhmän Mitsubishi Lancer Evo IX -autolla kilpaileva Katajamäki lähtee SM-sarjan kärkimiehenä numero 1 auton ovissaan.

- Voittoa haetaan taas. Uskon mahdollisuuksiini etukäteen enemmän kuin avauskisassa. Silloin joutui vähän arvuuttelemaan mikä vauhti todella olisi, mutta nyt kun se tiedetään, ovat paineet poissa. Vauhtini tulee kasvamaan mitä pidemmälle kausi etenee. Nilsiässä mennään jo kovempaa kuin avauskisassa, Katajamäki sanoo.

Nilsiän SM-rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joilla yhteismittaa on 107 kilometriä. RRE Sportsin autolla ajava Katajamäki on mielissään hieman normaalia pidemmästä kilometrimäärästä.
- SM- ja MM -rallit ovat täysin erilaisia kilpailuja. SM-rallissa ei voi antaa sekuntiaan pois. Viiden sekunnin ajovirhettä ei saa lyhyessä kisassa millään tasaisin. Onneksi nyt on hieman normaalia enemmän kilometrejä. Taktiikka on yksinkertainen: kaasu pohjaan ja niin kovaa kuin ikinä pääsee ensimmäisestä mutkasta alkaen, Katajamäki tietää.

Katajamäki on kilpaillut Nilsiän seudulla viimeksi kolme sitten.
- Erikoiskokeet ovat varmasti hienoja ja lunta on riittävästi. Joudun aura-auton rooliin ykkösautona, eli merkkaan muille ajolinjat ja jarrutuspaikat. Jos kilpailupäivänä sataa lunta, lähtöpaikasta on haittaa. Muuten sillä ei ole niin merkitystä, koska pahimmat uhkaajat tulevat kuitenkin heti perässä seuraavina, Katajamäki arvioi.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa