Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

15.02.2007 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki palasi rallin SM-sarjaan voittajana, kun hän valloitti kauden avanneen Arctic Lapland Rallyn yleiskilpailun. Kausi jatkuu nyt lauantaina Nilsiässä, jonne ison N-ryhmän Mitsubishi Lancer Evo IX -autolla kilpaileva Katajamäki lähtee SM-sarjan kärkimiehenä numero 1 auton ovissaan.

- Voittoa haetaan taas. Uskon mahdollisuuksiini etukäteen enemmän kuin avauskisassa. Silloin joutui vähän arvuuttelemaan mikä vauhti todella olisi, mutta nyt kun se tiedetään, ovat paineet poissa. Vauhtini tulee kasvamaan mitä pidemmälle kausi etenee. Nilsiässä mennään jo kovempaa kuin avauskisassa, Katajamäki sanoo.

Nilsiän SM-rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joilla yhteismittaa on 107 kilometriä. RRE Sportsin autolla ajava Katajamäki on mielissään hieman normaalia pidemmästä kilometrimäärästä.
- SM- ja MM -rallit ovat täysin erilaisia kilpailuja. SM-rallissa ei voi antaa sekuntiaan pois. Viiden sekunnin ajovirhettä ei saa lyhyessä kisassa millään tasaisin. Onneksi nyt on hieman normaalia enemmän kilometrejä. Taktiikka on yksinkertainen: kaasu pohjaan ja niin kovaa kuin ikinä pääsee ensimmäisestä mutkasta alkaen, Katajamäki tietää.

Katajamäki on kilpaillut Nilsiän seudulla viimeksi kolme sitten.
- Erikoiskokeet ovat varmasti hienoja ja lunta on riittävästi. Joudun aura-auton rooliin ykkösautona, eli merkkaan muille ajolinjat ja jarrutuspaikat. Jos kilpailupäivänä sataa lunta, lähtöpaikasta on haittaa. Muuten sillä ei ole niin merkitystä, koska pahimmat uhkaajat tulevat kuitenkin heti perässä seuraavina, Katajamäki arvioi.

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 4.-5.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-1.10. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa