Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

07.03.2007 / Toni Klemets

Talvikauden päätöskisaan Laukaalle löytyi huippuvauhti Mynämäen SM-sprintistä

Toni Klemets jatkaa vauhdikasta menoaan rallin SM-sarjassa. Mitsubishin tuoreimmalla Lancer Evolution IX -kilpaversiolla ajava turkulainen lähtee ison N-ryhmän viidenneltä sijalta talvikauden huipentavaan Laukaan osakilpailuun lauantaina.

Klemets on aloittanut rallikauden kahdella nelossijalla. Palkintokorokesija toistaiseksi puuttuu, mutta Laukaalla siihen löytyy uusi mahdollisuus.
- En nyt osaa etukäteen sijoitusta sanoa, mutta hyvällä ajolla pitäisi olla kyllä ihan kohtuullisella sijalla. Sitten pääsisi suunnittelemaan kesäkautta tyytyväisellä mielellä. Lähtökohdat ainakin ovat hyvät, Klemets sanoo.

Klemets haki kilpailutuntumaa ja huippuvauhtia Mynämäen SM-rallisprint -kilpailusta runsas viikko sitten. Hän sijoittui yleiskilpailussa peräti kolmanneksi vain 0,08 sekunnin erolla kakkospaikkaan. Klemetsin edelle ehtivät vain lajin ehdottomat erikoismiehet Tomi Hallia ja Hannu Mäki-Ikola.
- Se meni ihan hyvin. Samalla saatiin taas lisää testikilometrejä. Erittäin hyödyllinen ja onnistunut juttu, Klemets iloitsi.

Klemets ja Panu Plosila teippaavat punavalkoisen ajokkinsa oveen Laukaalla kilpailunumeron 13. Se hieman ihmetyttää kuskia, sillä normaalisti SM-ralleissa ajetaan pääsääntöisesti pistetaulukon mukaisessa järjestyksessä.
- Lähtönumeroni on todella erikoinen. Edellä lähtee kuskeja, jotka ovat pisteissä ja nopeutusluokituksessa selvästi takana. Jos sää on plussan puolella, on lähtöpaikalla todellakin merkitystä. Olen keskustellut asiasta kilpailunjärjestäjien kanssa, ja yritän vielä neuvotella paikanpäällä sellaisen lähtönumeron, mikä minulle normaalisti kuuluisi. Mielestäni sen pitäisi olla 5. Silloin lähtöpaikka ei nousisi ratkaisevaan asemaan olipa keli mikä tahansa, Klemets korostaa.


Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 4.-5.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-1.10. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa