Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

08.03.2007 / Juha Salo

Talvikauden viimeinen SM-ralli Laukaassa

Kauden neljäs rallin SM-sarjan pistejahti käydään tulevana viikonloppuna Jyväskylän pohjoispuolella Laukaassa. Kisassa kamppaillaan tiiviisti sekä yleiskilpailun voitosta että ryhmäparemmuudesta. Yltääkö iso A-ryhmä ahdistelemaan ison N-ryhmän kärkikuljettajia? Onko vihdoinkin isossa N-ryhmässä ajavan Juha Salon vuoro voittaa? Se nähdään lauantaina talvikauden päättävässä osakilpailussa.

Rovaniemen kakkos- ja kolmossijojen sekä Nilsiän pronssitilan tuomilla pisteillä Salo ja kartanlukija Mika Stenberg ovat isossa N-ryhmässä toisina. Eroa pistejohtaja Kosti Katajamäkeen on 2,5 pistettä.

Laukaassa Salo tavoittelee sekä pistejohtoa että kauden ensimmäistä voittoaan.
- Nilsiän kisaan teimme alustaratkaisujen kanssa virheitä, mitkä kostautuivat. Nyt olemme palanneet normaaliin ja uskon, että sitä kautta olemme Laukaassa aivan eri vauhdissa, Juha Salo miettii.

Karkkilalaiskuljettajan Mitsubishi Lancer Evo 9 joutui Nilsiän jälkeen rankkoihin testeihin, jotta kilpurista saataisiin Salon ajotyyliin sopiva, nopea ja ketterä. Kolminkertainen ryhmän Suomen mestari tuntuu nyt tyytyväiseltä.

- Tuntuma autoon on hyvä. Parannuksia on haetettu useampaankin juttuun. Uhoaminen sikseen, mutta jos kaikki pelaa pystymme voittamaan. Täytyy toivoa, että olemme nyt löytäneet autoon kultaisen keskitien. Ei tarvitsisi nipistää ajoista kuin pari kolme sekunnin kymmenystä kilometriltä, niin asiat kääntyisivät parempaan suuntaan. Tulisi niitä kärkiaikoja vihdoinkin, Salo sanoo.

Iso N-ryhmä on vetänyt rallin SM-sarjaa kauden alusta lähtien. Kovatasoisessa ja tasaisessa ryhmässä kilpakumppanit ovat kirittäneet toinen toisiaan. Voittotaistelusta ei tule helppo.
- Samaan tavoitteeseen pyrkii kolme mestaria. Homman pitää lähteä heti pelaamaan. Ei siis niin kuin Nilsiässä, jossa ensimmäisellä pätkällä tuli muutama sekunti turpaan ja toisella pätkällä osuin tukkiin, Salo ruoskii.

- Lyödään kaikki kortit heti pöytään ja katsotaan, jos kisan aikana löytyisi joku jokeri vielä hihasta, Salo ja Stenberg lisäävät.

Parivaljakko Salo - Stenberg starttaa kuuden erikoiskokeen reitille numerolla 2. Pieni lähtönumero on ihanteellinen, mikäli kevät on pehmittänyt 107 kilometriä pitkän reitin.


Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa