Facebook Twitter Email Pinterest

Tommi Mäkinen Racing

13.03.2007 /

Subaru Impreza WRX STi ralliautoja rakentava ralliautoilun nelinkertaisen maailmanmestarin yritys, Tommi Mäkinen Racing on alkukauden talvikilpailuissa todistanut rakentamiensa ralliautojen kilpailukyvyn. Vaikka Suomessa ei voittoja ole alkukauden neljässä SM-rallissa vielä tullut, on Subaru Impreza WRX STi Spec-C ralliautojen kilpailukyky tiiviin testi- ja kehitystyön tuloksena noussut uudelle tasolle.

Suomessa SM-sarjan N-ryhmän ja jopa yleiskilpailun voitto ei ole enää kuin ajan kysymys, sillä Anton Alén, Jukka Ketomäki ja Teemu Arminen ovat kaikissa neljässä ajetussa SM-kilpailussa menestyksekkäästi haastaneet kilpakumppanit Tommi Mäkinen Racingin toimittamilla ralliautoilla.

SM Peurunkarallissa N-ryhmän viiden nopeimman ralliautoilijan joukossa oli kolme Subaru Impreza WRX STi Spec-C kuljettajaa. Anton Alén oli lähellä ralliuransa ensimmäistä SM-voittoa häviten vain 4,4 sekuntia moninkertaiselle Suomen Mestarille ja SM Peurunkarallin voittajalle Juha Salolle. Jukka Ketomäki ja Teemu Arminen hienosti täydensivät Subarun vahvaa panosta ollen neljäs ja viides.

- Tiiviin kehitystyön tulokset alkavat näkyä niin tuotantoautojen MM-sarjassa kuin SM-sarjassa. Meillä on ollut kunnia olla Anton Alénin vauhdissa mukana ja seurata kuinka hän kävelee isänsä jalanjälkiä. On hieno nähdä nuoren rallikuljettajan taistelemassa kilpailujen voitoista niin MM- kuin SM-sarjoissa. SM Peurunkarallin hopeasija on erinomainen saavutus. Myös Jukka ja Teemu ajoivat hyvän suorituksen. Heillä oli loistavia erikoiskoeaikoja, joilla vahvistavat Subarun sekä kuljettajien kilpailukyvyn onnitteli Tommi Mäkinen Racingin toimitusjohtaja Esko Reiners.

SM-sarja jatkuu kevättauon jälkeen kesäkuussa. Moottorit käynnistetään 16.6 Keski-Uusimaa SM-rallissa Keravalla.

Lisätietoja löydät yrityksen kotisivuilta osoitteesta www.tommimakinen.com tai toimitusjohtaja Esko Reinersilta gsm. 040 311 0203

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa