Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

13.06.2007 / Marko Kakko

Marko Kakko rallin SM-pistejahtiin Keravalle

Marko Kakko lähtee rallin SM-sarjan kesäkauteen innokkaana. Pitkä kisatauko on vihdoin päättymässä, ja ensi lauantaina rallin kotimainen eliitti mittaa ensimmäistä kertaa kesävauhtinsa tasoa.

Keravan SM-osakilpailussa Marko Kakko (SaloUa) ja kartanlukija Teppo Leino ajavat tutulla punaisella Mitsubishi Lancer Evolution IX autollaan takaa ison N-ryhmän kärkeä. Koskelainen on talven neljän osakilpailun jälkeen pisteissä seitsemäntenä.

- Olemme ajaneet kaksi testijaksoa. Auto on täysin läpikäyty ja kaikki tuntuu sen suhteen tosi hyvältä. Viimeisessä testissä tiistaina keskityin jo vertaamaan erilaisia rengasvaihtoehtoja, Kakko sanoo tyytyväisenä.

Kakon talvikausi oli teknisten ongelmien vuoksi rikkonainen. SM-mitali on silti edelleen mahdollinen, mutta se vaatii kesän neljästä kilpailusta todellista huippuonnistumista. Juha Salo johtaa SM-sarjaa (43 p.), mutta Jari Ketomaan (27 p.) kolmanteen sijaan Kakolla on vain viidentoista pisteen matka.

- Kesän ensimmäinen ralli on aina kysymysmerkki, etenkin kun ajetaan kaikille uusi kilpailu. Tuloslista voi olla aika yllättäväkin. Tärkeintä olisi saada ehjä aloitus kesäkauteen, ja hyvä onnistuminen. Kyllä vähintään viiden joukkoon on ajettava, Kakko sanoo.

Keravan ympäristössä ajetaan lauantaina seitsemän erikoiskoetta, ja ison maailman tyyliin mukana on myös yleisöerikoiskoe, joka ajetaan illansuussa Vantaan Vauhtipuistossa. Kakon ja Leinon kilpailunumero on 11.

www.knkracing.com
Marko 050 529 4875

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa