Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

13.06.2007 / Toni Klemets

Pohjalla onnistuneet testit ja Tallinna-rallin voitto

Toni Klemets tietää olevansa valmiina, kun Ralli SM -sarja palaa viikonloppuna pitkältä kolmen kuukauden kevättauolta. Turkulainen karisti ruosteet ranteista jo toukokuussa voittamalla Tallinna-rallin, ja nyt alla on myös kahdet hyvin sujuneet testit.

Ison N-ryhmän Mitsubishi Lancer Evolution IX -autoon luottava Klemets uskoo tiukasti mahdollisuuksiinsa ajaa terävimmässä kärjessä, kun sekuntikellot lyödään vihdoin käymään Keravan SM-osakilpailussa lauantaina.

- Pitkästä aikaa on sellainen tunne, että kaikki on valmista ja kunnossa. Testit sujuivat hyvin ja Tallinnan voitto ruokki itseluottamusta. Kun on onnistuminen alla, niin se laittaa tsemppaamaan vielä enemmän. Tilanne on mielestäni nyt ihan hyvä, Klemets puntaroi.

Klemets (Turun Urheiluautoilijat) on SM-sarjan yhteispisteissä talven neljän osakilpailun jälkeen viidentenä. Mitalisijoille on vielä oivallinen mahdollisuus kesän neljässä kilpailussa. Pronssisijalle on vain 8,5 pisteen matka.

Kesän ensimmäinen osakilpailu on aina mielenkiintoinen. Kuljettajien kilpailukyky on hieman arvoitus, ja yllätyksiä voi tulla. Kaksi vuotta sitten Klemets otti uransa ensimmäisen ison N-ryhmän SM-voiton juuri kesänavauksessa.

- Lähdetään tavoittelemaan nyt kolmen joukkoon sijoitusta. Aloitetaan täysillä ja katsotaan miten kisapäivä siitä etenee. En ajattele SM-sarjan tilannetta, vaan tarkoitus on ajaa kilpailu kerrallaan ja kerätä niitä hyviä pisteitä. Sarja ratkeaa kuitenkin varmaan vasta viimeisessä osakilpailussa syksyllä, Klemets sanoo.

Keravan SM-rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta. Mukana on myös MM-sarjasta tuttu supererikoiskoe. Klemets ja kartanlukija Panu Plosila pääsevät matkaan lähes optimaalisella lähtönumerolla viisi.


www.knkracing.com
Toni 040 764 0504

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa