Facebook Twitter Email Pinterest

SM O.K. Auto-rallin tiedote 2

28.06.2007 / SM O.K. Auto-rallin tiedote 2

SM O.K. Auto-ralliin yli 120 kilpailijaa

Rallin SM-sarjan kuudes osakilpailu SM O.K. Auto-ralli sai nimekkään osanottajan mukaan, kun MM-sarjasta tuttu Citroën tallin Daniel Sordo ajaa kilpailussa. Sordo on matkassa uudella Citroën C4 WRC-autolla. Kouvolan osakilpailu sai myös muita mielenkiintoisia nimiä rallimaailmasta mukaan. SM O.K. Auto-ralliin ilmoittautui 123 kilpailijaa. Kilpailunjohtaja Juha Koskela on siihen tyytyväinen.
- Viime vuonna oli 131 kilpailijaa. Mutta nyt laatu korvaa määrän. Tulossa on laadukas SM-ralli, Koskela kertoo.

Erityisen tyytyväinen hän on Citroën tallin kiinnostuksesta kilpailuun. Myös kotiseudun nimekkäiden kuljettajien osallistuminen on kova juttu. Nimittäin Toni Gardemeister ajaa kansallisen F-ryhmän puolella BMW:llä. Viime vuonnahan "Garde" ajoi myös samassa rallissa.

Uusi reitti

Rallin kilpailukeskus on Kouvolassa. Reitin osalta kaikki muuttuu viime vuodesta. Huoltoparkkina toimii Kuusankosken urheilupuisto, kertoo Juha Koskela. Kilpailukeskuksena toimii Kouvolan Sokos Hotelli Vaakuna.

Rallin lähtö tapahtuu Kouvolan torilta 7.7. klo 10.01. Maaliin samaan paikkaan ensimmäisiä autoja odotetaan noin klo 18.00. Reitin osalta kaikki muuttuu viime vuodesta. Reitin kokonaismitta on noin 315 km, joista erikoiskokeiden osuus on 93 km. Erikoiskokeita on yhdeksän kpl.
- Niistä kaksi ajetaan kahteen kertaan. Neljäs erikoiskoe ajetaan Tykkimäen Moottoriradan ja teollisuusalueen maisemissa, Koskela tiedottaa.

Vaikka Kouvolan kilpailun jälkeen on vielä kaksi osakilpailua jäljellä ja viimeisessä jaossa korotetut pisteet, niin tämä ralli on ratkaisevassa osassa ja näyttää suuntaa mihin SM-mitallit ovat kaudella 2007 ovat matkaamassa. SM-sarjassa on kahdeksan osakilpailua ja Kouvola on siis kuudes.

Ampuja mukaan WRC Subarulla

Kouvolalainen Jouni Ampuja on tuttu nimi SM-sarjan tiimoilta. Nyt on ollut pienen paussin aika ralli hommissa. Mutta kotikisaan Ampuja tulee varsin mielenkiintoisella autolla.
- Se on Subaru Impreza WRC mallia 2003. Juuri tällä S9-mallilla Prodive-talli ajoi toistaiseksi parhaat tulokset, Ampuja kertoo kilpailukalustostaan.
- Auto tulee Unkarista paikalliselta maahantuojalta, jolla on näitä autoja kolme. Tallilla on töissä myös Prodriven entisiä työntekijöitä. He hoitavat huollon tässäkin kisassa, Jouni tarkentaa varsin mielenkiintoista kuviota.
- Kyseessä on kisakohtainen sopimus, vastaa Ampuja kysymykseen jatkosta.
- Ihan mielenkiintoinen juttu. Pääsen ajamaan autolla kisaviikon torstaina, jatkaa Ampuja innoissaan.

Myös järjestäjän tehtävissä olevissa etuautoissa on nimekäs kuljettaja, kun MM-tasolla Fordilla ajava Jari-Matti Latvala ajaa nolla-autoa. Nyt alla on hänelle takavuosilta tuttu takavetoinen Toyota Corolla GT.

Vesa Rauhala
SM. O.K. Auto-rallin tiedottaja
0400 868 029
vesa.rauhala@netikka.fi

Lisää tietoa kilpailusta löytyy: http://www.okautoralli.fi/
Kilpailuun hyväksyttyjen lista löytyy : http://www.tenab.net/kale2007.htm ja kohdasta O.K. Auto-ralli.

Kuvassa: Daniel Sordo (Vesa Rauhala).

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa